check oil level yazısı çok sık geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mendel50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mendel50

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracımda problemim yok eksozdan mavi dumanda gelmiyor ama yağ eksiliyor 100-150 km de bir check oil level kontrol et diyor 250 ml civarı ekliyorum devam ediyorum 100-200 km sonra yine aynı bu neyin nesidir ? hep yağ bidonuylamı dolaşmam gerekecek ? :confused:

bildigim kadarıyla 250ml eksiltmede o yazının cıkmaması lazım.çünkü yağ sensörü biraz daha dipte,risk teşkil ettiginde yanıyo.bende 97 vectra b var ve yag eksiltiyor 10000 km de 1 litre yağ ekliyorum ama hiç bu yazı cıkmadı ekranda.sensörde problem olabilir.

ayni sorun bende de var, karterin icinde yag seviye sensoru var, o arizali..

Selam.Aynı sorun bende de olmaya başladı.Yağını daha 3-4 bin km oldu değiştireli.Baktım yağına normal.Havanın soğuk olmasından olabilir mi ?

bende de aynı hata yazısı çıkmıştı usta sensörün fişi çıkmış dedi. sende sensörün fişine baktır ordan da olabilir

sensöz arızası varsa yada ondan şüphe ediliyorsa,araca yağ eklerken yağ çubuğundan kontrol ederek eklemek en sağlıklı olanıdır..aklınızda olsun..arızalı sensör yüzünden yağ seviyesi optimum olan motora yağ eklemiş olursunuz..

peki bu sensörü iptal etsek yada değişsek nerden değişir ki ? kolaymıdır zormudur ?

Arkadaşlar aracımda problemim yok eksozdan mavi dumanda gelmiyor ama yağ eksiliyor 100-150 km de bir check oil level kontrol et diyor 250 ml civarı ekliyorum devam ediyorum 100-200 km sonra yine aynı bu neyin nesidir ? hep yağ bidonuylamı dolaşmam gerekecek ? :confused:

Müşürdendir müşüre baktır.

bende çok sık oyazıyı görüyordum usta yağ müşürü tozlanmıştır dedi çıkardı temizleyici bi sprey sıktı yazı kayboldu bidahada çıkmadı bende çok sık yağ ilave ediyordum yağsızlıktan değilmiş

Geri