Çok Derin Çizik !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uploader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uploader

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar. Bugün Trabzon'da AVM yanındaki 100. yıl parkına babannemi götürdüm. Hava alsın diye. Otururken babannem git arabaya bak kolla arabayı dedi. Gittim bi baktım kaputta sol çamurlukta ve şoför kapısında çok aşırı derin çizip gitmiş O.Ç. ve en az her biri 30 cm felan.
O kadar küfür ettim ki. aradım felan ama kimse bilmiyor... İyikide bulamadım onları yoksa kendime hakim olamayabilirdim belki ama içimden bi parça gitti yani.

Velhasıl ben bu çizikleri nasıl tamir edebilirim??

çok ince kıl gibi bir fırça ve rötüş boyası alacağım. Sonra zımpara mı yapmam lazım yoksa cila mı?

Aradım bayağı forumda ama çok açıklayıcı birşey bulamadım. Aracın rengi kırmızı resimde ekleyeceğim ama zaten çizikler çok derin en alta kadar inmiş.

Bana yardımcı olursanız çok svinirim. Teşekkürler

Geçmiş olsun, fotoğrafları gördükten sonra fikir verebiliriz sana, kesin bi çözüm değildir ama en sağlıklısı ince fırça ile rotüş.

İşin kötü tarafı foto makinası kız arkadaşımda ve telefonda serviste. Ama çekeceğim resim. yükleyeceğim. Su zımparası, kalın pasta ince pasta ve rötüş işine girip deneyeceğim ama su zımparasının numaralandırmasını felan bilmiyorum

Pasta yaparsın bununla ilgili arkadaşlar video eklemişlerdi. Bulursam eklerim.

Geçmiş olsun kardeşim.

zımpara işini hiç yapmadıysanız hiç denemeyin o kadar çok duyuyorum ki zımparayı alıp arabaya girişmiş sonra komple boya yaptırmak zorunda kalanları...yok ben yaparım diyorsanızda önce boş bir levha sac ne bulursanız onda deneyip sonra kendi arabanız da yapın...

Geçmiş olsun Yasin. Ne kadar kollasak ta oluyor işte :(. Çizikler düz ise işin daha kolay. Çiziklerin her iki tarafına kağıt bant çekmeye çalış ki çiziklerin dışına fazla boya veya macun (çizikler çok derinse seviyeyi tutturabilmen için macun şart) taşırma. Macun veya boya yaptıktan sonra, en az yarım gün bekle, boya iyice kuruduktan sonra en ince su zımparası ile boyadığın yeri hafif hafif zımparala, sonra üzerine hafif bir pasta cila uygulaman yeterli olur. Su zımparasını kullanmak kolay, zımparayı suda biraz beklet daha sonra bir süngeri ıslat, zımpara yapacağın yeri bu süngerle ara ara ıslat.

Abilerim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. O zaman ben maskeleme bandıyla güzelce kıyılarını çekerim. sonra içini rötüş boyasıyla doldururum. sonra 1 gün kuruduktan sonra 2000 numara su zımparasıyla zımparalayıp pasta cila yapsam düzelir sanırım.

Ayrıca birşey daha yazacaktım da ne idi unuttum :D aklıma gelince yazarım

Geldi aklıma :) Şimdi ben bu rötüşle doldurunca sonra bir fiber bezle üstten direk dağıtsam boyayı olur mu ne olur diyecektim

bez direk boyayı emer o olur :) savaş beyin anlattığı gibi yapabilirsin,çok derin değilse çiziklerin aracının orjinal boyasından çok az birşey al,sonrada ince uçlu suluboya fırçası alıp çiziklerin içini çok taşırmadan doldur ve 2-3 saat kurumaya bırakıp sonra kaporta hizasını azcık taşacak şekilde tekrar üzerlerinden geç,3-4 saat daha bekleyip kurumasını teyit ettikten sonrada daha önce yarım saat kadar suda beklettiğin sırasıyla 1500-2000-2500-3000 grit zımparaları çiziklerin üzerine uygula,direk 3000 yapayım dersen taşan boyayı kaporta ile aynı hizaya getirmekte çok zorlanabilirsin o yüzden 1500 den başlamak en ideali,zaten sırasıyla uyguladığında en son 3000 ide yapınca neredeyse şeffaf bir görüntü yani kaportanı net göreceğin bir hale gelecek,üzerinede pasta ve cila orjinalinden farkını boyacı gelse anlamaz :) saygılar.bu arada unutmadan bulabilirsen takoz,bulamazsanda onun gibi düz ve sert birşey kullanmaya çalış zımparanın altında ki heryere homojen şekilde baskı uygulayabilesin.

Merhabalar. Bugün Trabzon'da AVM yanındaki 100. yıl parkına babannemi götürdüm. Hava alsın diye. Otururken babannem git arabaya bak kolla arabayı dedi. Gittim bi baktım kaputta sol çamurlukta ve şoför kapısında çok aşırı derin çizip gitmiş O.Ç. ve en az her biri 30 cm felan.
O kadar küfür ettim ki. aradım felan ama kimse bilmiyor... İyikide bulamadım onları yoksa kendime hakim olamayabilirdim belki ama içimden bi parça gitti yani.

Velhasıl ben bu çizikleri nasıl tamir edebilirim??

çok ince kıl gibi bir fırça ve rötüş boyası alacağım. Sonra zımpara mı yapmam lazım yoksa cila mı?

Aradım bayağı forumda ama çok açıklayıcı birşey bulamadım. Aracın rengi kırmızı resimde ekleyeceğim ama zaten çizikler çok derin en alta kadar inmiş.

Bana yardımcı olursanız çok svinirim. Teşekkürler

Geçmiş olsun.... Hiç anlamam bu tipleri... ne isterler milletin arabasından.... Kaza ile sürtme olur ama bu şekilde çizmek nedir... unutmadan güvenlik kamerası yok mu ??? veya siz park ederken sağınızda ki veya solunuzda ki araca bir engeliniz oldu mu? kapılarının açılmasını engelleyecek kadar yakın yanaşma gibi ???

Geri