Combo için yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetokur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selamun Aleyküm.. Yaklaşık 1-2 aydır Opel Combo ilanlarına bakıyorum, gerçekten çok fena sevdirmeye başladı kendini gerek yakıtı, gerek az masraf çıkarmasıyla... 2005-2009 modelleri kapsayan 1.3 cdti düşünüyorum öncelikle...

Bütçem 19-20.000 arası... Mesela 2007 olup, 50.000 km'de de Opel Combo var, çok temiz ama biraz fazla para istiyor (23.000) civarı... Ben km'yi biraz fazla önemsiyorum, takıntım var açıkçası :)
Sizce bi Opel Combo alırken kaç km'ye kadar olsa alınır? Mesela 150.000'deki bi Combo alınır mı? Ben Kayseri'de oturuyorum, fazla Combo yok. Ama Ankara'da çok sayıda var. Ankara arabasını tavsiye ediyorlar, Siz ne dersiniz?
Ve Opel Combo alırken başka nelere dikkat etmeliyiz siz değerli üyelerimize soruyorum... Hani alırken "şuna kesin bak" diyeceğiniz noktalar nedir... Sizler tecrübe sahibi insanlar, biz cahilleri aydınlatırsa seviniriz :)

Bahsettiğiniz aralıklarda bende geçenlerde bi araştırma yaptım, kilometre takıntısı bendede var biraz, 80.000 km, beyaz, 2007 City model buldum, yanılmıyorsam bir parça boyası vardı sadece, 20.000 civarıda bir rakamdı, ancak ilan favori ilanların arasından silinmiş, satıldı sanırım.

Bu aralıklarda bu rakamlara araç bulunabilir, iyi bir araştırma ister sadece. 150.000 km olayınada gelince bu araçlarım motor ömrü bir çok kişinin bildiği üzere düzenli kullanımda 300.000 km üzeri. Aslında çokda fazla takılmamak lazım ama arıyoruz işte. ;)

Mst hocam, teşekkür ediyorum ilgin için :) bende duydum 300.000'e kadar yolu var korkma diyorlar. Ama alıp uzun zaman bineyim, fazla zarar etmeden satayım diyorum. Km konusunda takıntım bu yüzden. Başka hangi konulara dikkat etmeliyiz acaba alırken.

Mst hocam, teşekkür ediyorum ilgin için :) bende duydum 300.000'e kadar yolu var korkma diyorlar. Ama alıp uzun zaman bineyim, fazla zarar etmeden satayım diyorum. Km konusunda takıntım bu yüzden. Başka hangi konulara dikkat etmeliyiz acaba alırken.

1.3 CDTI'lar 1.7ler kadar kronik sorunlu bir motor değil, bakmanız gereken standart şeylerdir, bu motorlar zincirli trigerdir ve bazen değişim kilometresinden önce ses yapıyorlar, erken değişmesi gerekebiliyor, Turbo var, o zaten her dizel araç alınırken dikkat edilmesi gereken bir şey, son olarakta volan sesi var, bu araçlarda volan 100-150.000 km arasında ses yapmaya başlıyor. Dikkat edilmesi gereken önemli şeyler bunlardır bence, eksiğim varsa konuyu takip edenler eklerler.

Eyvallah hocam, güzel temiz bitane buluruz inşallah :) Yeterki satıcı doğru dürüst adam gibi olsun..

değerli arkadaşım,
bende 2005 model 1.3 cdti combo sahibi biri olarak nacizane bilgilerimi paylaşmak isterim.
öncelikle combo 2005-2012 arası kasa değişikliği yapmadığı için yüksek model almak çok mantıklı değil (tabi mesela temiz 2005 veya 2006 bulursan paran cebinde kalmış olur)
ayrıca bu guruptaki araçlar çok nadir olanları saymadan konuşuyorum kamyonet diye geçiyor ve bu tip araçlar 6 senede bir vergi sisteminde indirime uğruyor(bildiğiniz gibi otomobiller 3 senede bir) böylece fazla vergi vermessin ben bu sene toplamda 512 tl vergi ödemiş olucam
ayrıca bu araçlar fiatın motorunu kullanıyor. tanıdığım fiat servisinden ayrılıp kendi özel servisini açan arkadaşımın dediğine göre bu motor 150 binde bir miktar masraf istiyormuş buda (triger zinciri vb. )2000 tl civarı. tabi bu konuyu iyi araştırmanı öneririm benim aracım şu an 127 binde ve şimdilik fena değil.
aldığım zaman enjektörleri sıkıntılı idi iki tanesine 400 tl vererek bosh servisinde tamir ettirmiştim sen buna turbosuna, mazot pompasına dikkat et derim zira bunlar pahalı parçalar.
donanımsal olarak plus ve plus olmayanlarda bildiğim kadarı ile pek bir fark yok sanırım ısıtmalı ve motorlu yan aynalar sis farı birde direksiyondaki radyo düğmeleri tek farkı ancak bunlar plus olmayanlarda da olabiliyor.
ancak netice olarak sana şunu rahatlıkla söyleyebilirim combo gerçekten çok güzel araba alınca çok memnun olacaksın.

ayrıca şunu da belirtmeliyim aracı ankara istanbul da bol bulabilirsin yalnız bu şehirlerde trafik çok yoğun olduğundan genelde darbeli oluyor tabi çakalıda çok mutlaka çok iyi kontrol ettir insanları ne biçim dolandırıyorlar

Triger zinciri vb. 2.000 tl masraf olayını biraz daha açarmısınız, bende 3-4 sene kadar özel fiat servisi işlettim, 2 sene öncesine kadar.

FPT Oem zincir kiti 150-170 tl arasında değişirdi piyasa fiyatı, aldığımız işçilik ise periyodik bakımı felanda yapıldıktan sonra 150 tlyi geçmezdi.

Yani 10.000 km bakımı, yağ, filtreler, zincir kiti, +değişim ve bakım ücreti maksimum 400-450 tl arası malolurdu.

İlandaki araç güzel bence, ama donanım olarak Plus olmadığından fiyatından bişeyler daha yaptırın bence.

Geri