corsa 1.3 cdti soğukta çalışmıyor

kutlu_han

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 2005 corsa 1.3 cdti arabam soğuk havalarda çalışmıyor. arabamı çalıştırmak için ısıtıcı lambası ve abs lambasının sönmesini bekliyorum arabamı öle çalıştırıyorum. göstergelerde araç arıza lambası arabayı çalıştırıncaya kadar yanıyor, sonra arabayı çalıştırınca sönüyordu (arabamın sıcaklarda çalıştığı dönemlerdi) bi arakadasın arabasında baktım abs ışığı ile beraber bu arıza ışığı sönüyor.
bu arızanın ısıtma kartında oludğuna dalalet midir ?

bugün arabayı bi kaç kere çalıştırmaya çalıştım motora baktığımda motorun hemen sağ tarafında motora bitiişk olan bi parçadan yağlı yakıt benzeri bişeyin sızdığını farkettim bu da çalışmamasında bir etken olabilir mi ? filtre gibi birşey.

birde genelde opel 1.3 dizelerde sanırım bu arıza marş dinamosundan da yapıyormuş marş basıyor ama yetersiz mi geliyor acaba?

yardımlarınızı bekliyorum...

çanakkale de opeli aradım eğer ısıtma kartında problem varsa 1 milyara kadar bi masraf çıkabilir dediler bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim.

arkadaşım lütfen forumu inçele eğer sorunun na karşılık bir cevap yoksa konu açç dizel araçlar hakında bilgi köşemiz var team servis bölümünde eğer bir zahmet edip bakarsan göreceksin o bölümde yoksa o konuya sorununu bildir cevap gelecektir ustalarımzdan mutlakaa

öncelikle su mazot kacağıı bir gider.daha sonra kızdırma bujılerine baktır bujıler tam anlamıyla calışıyormu..ısıtma olmazsa ilk ateşlemede zayıf olur...yine aynı sorunlar devam ederse aracına versiyon attır serviste,tech2 ile yapılan birşey..gene olmazsa marş motoru değişip dnenmesi gerekk..başka yapacak birşeyde yok

Arkadaşlar arıza mazot pompasından kaynaklanıyormuş. pomapdaki arıza sebebi ile motorda oluşan basınç yeterli seviyeye çıkmadığı için ateşleme yapmıyormus. pompayı onardılar. şimdi bi problem yok.
tabi olan bizim 350 liraya oldu.

lanet corsanın hastalıgı mazot pompası bnm aractada sorunluydu..dıreksyon kutusu-mazot pompası-volant dişlisi- 3 ü corsanın hastalıgı her corsada olusan seyler ..

Geri