Corsa C Eibach 3.5 Pro Kit Hakkında

senturk35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar sonunda eibach pro kitleri taktırdım.

Aracın altına eğilip baktığımda kartere 2 yumruk yüksekliğindeki bir taşın bile vurabileceğini gördükten sonra gözüm baya korktu diyebilirim.

Mesela bir arkadaşım artık amortisörlerimin en alt noktada araç yüklüymüş gibi çalışacağını daha doğrusu çalışamayabileceğinden bahsetti. 3 luk yayda bu mümkünmü? Hatta ilerleyen zamanda aracın şasesine bile zarar verebileceğini söyledi.

Ayrıca bir internet sitesinde yüksek hızlarda zıplamadan dolayı yol hakimiyetini kaybedebileceğinden bahsediliyordu. Spor yayın güvenli olduğunu düşünüyordum netten araştırdığıma göre böyle bir durumdan bahsedilen yazılar okudum ve tırstım diyebilirim.

Kimi internet sitelerindede okuduğum yazılarda 3.5 luk yayın normal amortisörler ile kullanıma uygun olduğu yazıyor kimisinde tam tersi neye inanacağımı şaşırdım açıkcası.

Bu söylenenlerin doğruluk payı nedir bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Şu an taktığım gibi çıkarıp satmak var kafamda bilemiyorum kafam çok karıştı.

Bence Eibach ise panik yapmana gerek yok. Ben zamanında en sert denilen AP yaylar ve standart amortisörler ile problemsiz 2 yıl gezdim...

3.5 eibach ne kadar düşürdü sizin arabnızı gerçi sizinki dizel daha çok düşmüştür bende 1.4 benzinlime taktırcamda merak ettim.

benzinliyle dizel farklıdır.bir ara bende niyetlendim usta motor 1.7 ağır orjinaliye oynama dedi.orjinal haliyle bile yere çok yakın ve bazı tümseklerde altı vuruyor.

senturk garajda da yazmıstım hatırlarsan; zıplama ve yükseklik konusunda....zıplama elbette ki olucak..özellilkle yüksek hızlarda.bunun 2 nedeni var,aracın hafif olması ve yüksek hızda aracın yere daha yakın davranış sergileyerek yayın ezilme payının daha az olması...biraz daha dikkatli sürmek lazım..yayın markasına göre bu artıyor ya da azalıyor..eğer tam bir güvenlik istiyorsan amortisörleri de değiştirmen yani komple süspansiyon set yapman lazım...şaseye zararı olması çok zor durumlarda ancak karsılasılır..amortisör ömrünü kısalttıgı ise kesin bir gercek..

aracımda 6 cm yay var corsa 1.7 dti 2 senedır hıc sorun yasamadım yaylarım eıbah 6cm lık

Yolların kötü yada iyi olmasına göre değişir yay takmanın zararı ve faydası mesela istanbul yada izmir gibi bir yerde olasam düşünmem takarım 3.5 luk yada 6lık ama denizlide şuan çalışma olduğu için takamıyorum mesela buradaki yol yapım çalışmaları baya yoğun durumda hatta geçen karter korumasını yolda bıraktım zaten bizim karter korumaları bahaneye bakıp duruyor plastik ne kadar koruyabilir ki bu hafta gidip saçtan yaptıracağım bakalım nasıl olacak. :D Bu arada yayların yol tutuşuna faydası var fakat orjinal set süspansiyonlarda fazla göremezsin ama blistein h&r süspansiyonlarla farkı daha net anlayabilirsiniz koni mesela baya serttir hoplama yapabilir normal bir yolda bunlara + olarak kule gergilerinide taksanız sağlam bir çalışma olacağı kanısındayım kolay gelsin ;)

Geri