Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaslar merhaba. bakım yaptırma zamanım gelıyor. sadece on fren diskleri ile balatalar degısecek. corsa c nın fren performansı bence super denecek kadar ıyı degıl.bu yuzden baya bı arastırdım ama bırcok marka dısk ıcınde genelının hep aynı oldugunu gordum. sadece omnı delıklı fren dısklerı baya ılgımı cektı. fıyatı tuzlu ama bu urunu kullanan varmı tavsıye edermısınız . sımdıden tesekkurler.
omni fren diskleri benim bildigim 400 TL civarinda seyrediyor.
Eger 16" jant kullaniyorsan 308x28mm lik hava kanalli diskleri takmani ve bunu da OPC/VXR kaliperleriyle desteklemeni oneriyorum. Fiyat olarak 800 Euro'ya mal olur.
Eger 15" jant kullaniyorsan 280x25mm lik hava kanalli diskleri takmani ve bunu da OPC/VXR kaliperleriyle desteklemeni oneriyorum. Fiyat olarak 700 Euro'ya mal olur.
Arka kampanalarini disk yapabilirsin. Bunun icinde arka dingilde ufak bir kaynak yapman soz konusu olacaktir. Bu islemi yaptiktan sonra da astra G/astra H/Zafira A arka fren sistemlerini takabilirsin. Parcayi tornacida yaptirabilirsin. Eger kendin almak istersen de 180 Euro gibi bir fiyati vardir. Onun uzerine sanayiden cikma arka fren disk ve kaliperlerini temin edip takabilirsin. Cuk diye de oturur.
Bu islemleri de metal fren hortumlariyla desteklersen 2bin'den biraz daha fazla bir tutara sahane bir fren sistemi yapmis olursun. Aracinda zinnkkkk diye durur.
brembo filan kullanabilirsin o kada da tuzlu değil.usta diskler bir balata daha idare eder dedi ate kullanıyodum sessiz ve çok yumuşak fakat bir süre sonra sertleşince kaydırıyo fren mesafesi uzuyo şu an aspestli lucas taktırdım fena değil
sadece omnı delıklı diskleri alsam ona uygun bıde balata işimi gorurmu?ustaya sadece omnı dısklerı alıp gıtmeyı dusunuyorum. fazla masrafa gıremem.omnıler 395 tl cıvarı. bı kere olsun tam olsun diyerek bu ise gırdım. gencer bey bılgıler cok super tesekkur edıyorum. sadece su kalıper işinı bıraz acarmısın pek fazla anlamadım .yardımlarınız ıcın tesekkurler.
Astra OPC lerde kullanilan ve daha iri balata takmana izin veren kaliperleri takabilirsin. Balatalar buyuyecegi icin disklerin yuzeyini tutan oran artacaktir. Bu sekilde de daha kolay durma saglanacaktir.
Hava kanalli diskler normal disklere gore daha iyi tabiki. Hava kanallari sayesinde normal diskler kadar isinmiyorlar. Dogal olarak balatalariniz daha az asinmis oluyor. Eger daha cabuk durdurmak istiyorsaniz aracinizi daha genis yuzeye sahip balata kullanmaniz gerekmektedir. Bununda tek yolu buyuk kaliper kullanmaktan gecer.
Suanda en pahali sistemler Brembodur. Sadece kaliperleri 700 Euro civarinda. 16" On takimlar icin komple set 1500-2000 Euro civarinda seyrediyor. Arkadasindan gelen sistem ise Movit'tir. Brembo kadar iyi olmakla beraber fiyatlari birazcik daha ucuzdur. Genelde aralarinda fark ortalama olarak 100-150 Euro civarinda oluyor. Ucuncu set olarak da tercihinizi wilwood'tan yana kullanabilirsiniz. Komple setler 16" icin ortalama 1000-1100 Euro civarinda seyrediyor. Sahsen benim tercihim wilwood'tan yana olurdu... Veyahut yukarida yazdigim gibi buyuk disk ve standart astra OPC kaliperleri Onlari da cikma bulamayacaginizi goz onunde bulundurursaniz profesyonel bir fren sistemi almaniz daha mantikli gelir.
Su devirde bile calibra turbolarin orjinal sifir kaliper fiyatlari teki 600TL civarinda seyretmekte... Hal durum vaziyet boyle iken yapacaginiz iki sey kaliyor,
benım sorunum bambaşka. arabanın frenlerı muazzam tutuyor. yanı frene bastıgım anda fren ıyı etkı gosterıyor. bıraz daha basarsam kızaklatmaya başlıyor arabayı. lastiklerim şahane. e fren de doğru zamanda kilitliyor. acaba benim ön arka fren dengesi mi yanlış kurulmuş. ön frene daha çok yük biniyor ve sanki bu yuzden kızaklatıyormuş gıbı geliyor. arka balataları da yeni değiştirdim halbuki. ayarını duzgun bır sekılde nerede yaptırabılırım?
arkadaslar merhaba. bakım yaptırma zamanım gelıyor. sadece on fren diskleri ile balatalar degısecek. corsa c nın fren performansı bence super denecek kadar ıyı degıl.bu yuzden baya bı arastırdım ama bırcok marka dısk ıcınde genelının hep aynı oldugunu gordum. sadece omnı delıklı fren dısklerı baya ılgımı cektı. fıyatı tuzlu ama bu urunu kullanan varmı tavsıye edermısınız . sımdıden tesekkurler.
gerçekten alacağın ürün performans amaçlı üretildiyse senin aracında negatif sonuç oluşturur.
çünkü performans disk ve balatalar ısınınca daha iyi çalışır.oysa senin araç hiç bir zaman bu değerlere yaklaştırmaz diskleri.
bilinen bir markanın standart diskini al derim.hem daha ekonomik olur hem de daha uyumlu çalışır.