Corsa C Lastik Seçimi Ve Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baygon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baygon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. Aracım 2005 model Corsa Essentia 1,2 Twinport 80 BG. Üzerinde 155 80 R13 lastik var. Lastik değişiminde 165 80 R13 düşünüyorum. Acaba bu konuda bu lastik ölçülerini kullanma gibi deneyimi olan arkadaş var mı? Lastik değişim oranı % 2,8 görünüyor. Acaba mekanik bir problem, çamurluk kasa ölçüsüne göre bir sıkıntı, yol tutuş ve fren güvenliğinde bir sorun yaşar mıyım? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

10 mm için farklı lastik takmaya ne gerek var ki?
bence ya git 185 mm lik 15 in enjoy ebatında tak yada aynı lastikten tak..bu amatörce bi yorumdu.. profesyoneller yardımcı olacaktır..

açıkçası bu değişimi biraz taban genişletme ve birazda yükseklik kazanma için düşünmüştüm. hesaba göre çap 16 mm büyüyor çünkü

aynı aractan bende kullanıyorum.bizim aracların spor paket yada diger bazı donanım seviyelerinde (Njoy,Cosmo,silverline) 185/155/15 ölçüsünde lastik var.buradan hareketle ölçülerine bu değere kadar yükseltirsen herhangi bir güvenlik sürtme sorunu yaşamassın.Ancak taban genişiği artacağı için sürtünme artacak dolayısı ile bir miktar tüketimde artış görülebilir.ama senin sordugun gibi 155/80/13 en 165/80/13 e geçmenin sana hissedilir bir farkı olmayacaktır.175/65/13 gibi bir değere çıkarsan biraz daha geniş taban ve ince yanaklı lastikle daha emniyetli viraj alabilirsin.Yol tutuşun artar.fakat bu sefer de yanak yüksekliği azaldığı için toplam yükseklik azalacaktır.En güzeli jant ölçüsünü de büyütmek.Sen ölçüler arasındaki görsel farkı ve etkilerini asağıdaki siteden inceleyebilirsin.Site ingilizce ama görsel olarak anlaşılır sekilde yapılmış.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Son düzenleme:
değişim yüzdesi

BY Corsa selam ve saygılarımı sunuyorum. 185 55 R15 te orjinal lastik ölçüsü olan 155 80 R13 e göre değişim yüzdesi % 1,07. Yani kabaca lastik çapı 6,3 mm artıyor. oysa beni düşündüğüm değişimde değişim yüzdesi % 2,8. Yani kabaca lastik çapı 16 mm artıyor. Yani 15 jant seçimine göre lastik çapı 10 mm büyük oluyor. İşte bunda bir sorun yaşarmıyım acaba?

1.07 yi 1 diye düşünüp, 2.8 i 3 diye düşünürsek.. km göstergesindede çok büyük fark olucak be abi.. olmasa git saç jant al 15 lik ucuz olur heralde.. corsaların enjoy ebatında lastik tak olsun bitsin :)

doğrudur. 185 55 R15 te hızın göstergede 100 km/h okuduğunda aslında 101 km/h ile gidiyorsun. 165 80 R13 te ise aynı okumada gerçek hızın 103 km/h oluyor

bence 14"ten yüksek lastik almayın 1.2 motor için.sizin ölçülerdeki lastigin 14"olan dengi neyse o ölçüde alın.

1.2 enjoylarda 15 in jant var orjinalinde.. sorun olcağını sanmam, ama genişlik olarak 185 i geçerseniz sorun olur galiba, 195lik takan biri bayağ şikayetçiydi

bence 14"ten yüksek lastik almayın 1.2 motor için.sizin ölçülerdeki lastigin 14"olan dengi neyse o ölçüde alın.
ne alakası var 1.2 spor pakette 185/55/15ler standart veriliyor ayrıca bende de silverline jantlar var ve 155/80/13de silverline lara geçince ne yakıt artışı nede bi sorun yaşadım aksine yol tutuş inanılmaz arttı aracın çekişi daha iyi işte jantlar
06022007129iw6.jpg

Geri