corsa c motor mod. ?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan red-star
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

red-star

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
selam beyler .
uzun zamandır giremiyordum siteye,bende 2001 corsa c var.motor modifiyesine girmek istiyorum ama pek bilgim yok turbo hariç neler yapabilirim ? araç tepeden aşşağı standart fabrika çıkışı.2. sahibiyim ve 0 alındığından beri biliorum aracı :)

fikir verirseniz yol gösterirseniz sevinirim

bende şöyle kenarda bekliyorum bişi çıkarsa :)

sakın ama sakın motor bloğunu yapmadan performansı düşünmeyin çünkü sürekli üst kapak contasını patlatıyor. aracınız 1.0 veya 1.2 ise 1.4 ün motor üst kapagını pistonunu taktırın ne yaparsanız yapın araç conta patlatmaz. 1.4 ise 1.8 GSİ üst kapagını bulmadan bu işe girişmeyin derim ben karar sizin...

1.0 motora 1.2 1.4 üst kapağı uymaz gibi geliyor bana çünkü 1.2 ve 1.4 lerin kapak alanı 1.0'dan büyüktür.araç 1.0 sa zaten bişey yapmaya gerek yok motor değişimi şart bence :) 1.2 ve 1.4 ilede motoru oynama değmez anca 1.8 olursa yapılan masrafa değebilir gibi..

arac 1.4 2001 corsa tek kapı.1.8 üst kapağı bulduk dielim sonra ne gerekiyor emme manifoldu ,enjeksiyonlar falan birde beyin tabi dimi.varmı üst kapağı bulabileceğimiz biyer biliyormusunz.1.4 e 1.8 üst kapak oluyormu ki? ne kadar artış olur tahminen.

kapakların uyup uymayacağını bilmiyorum ama emme manifoldu,dereceli ekzantrik, subab yayları,chip,benzin pompası,kat iptali-headers-eksoz değişince 20-30 hp lik bir artış alırsın gibi geliyor bana ama çok tuzlu olur sıfır alacaksan 3.000tl yi geçer bu uygulamalar bu yüzden pek avantajlı değil ;)

x motor lar icin soyliyorum.. 1.4 den 1.8 hacim cikartabilirsiniz.. soyle ki x14xe motor kullanan bir arkadasimiz 1.4 den 1.6 ya cevirdi.. x16xe kullanan baska bir arkadasimiz da 1.8 piston koydu ve bildigim kadariyla (z18xe icin degilde) x18xe1 veya x18xe nin grangi 1.6 ya da oluyor yani iki motorun kesisim kumesinden :) 1.4 den 1.8 yapabilirsiniz ki bu stroker kit olarak geciyor.. 1.6 icin ne oldu derseniz 79.00mm pistonlar 81.5 mm oluyor.. ama dusuk derecede acan termostat yag sogutucu v.s gerek ki delikler:D (silindirler yaklasiyo) biyel kollarini da almayi unutmayin..(detaylari forumda var, ara butonunda) ama bence su anda bunlar size biraz hard kacabilir :)

bir kere yapiyim daha 2 sene binerim, en iyisi olsun aklin yolu bir derseniz turbo.. atmosferik olarak hic ugrasmayin derim.. hatta mumkunse swap yapin..

Geri