corsa c ön takım??

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar gecenlerdede yazmıştım on takımdan sıkırtılar gelıyor dıye buyuk ıhtımal araca on takım yapılacak arac 96000 km oldu ben aldıgımda 80000 km de ıdı benden once yapılmısmı yapılmamısmı bılemem...
bıraz once fıyat arastırmasına gırdım ılk olarak sunu sorucam tamırcım var ona goturup parcaları onun alıp montaj yapmasımı daha ıyı yoksa ben ınternetten alıyımda sadece montajını mı o yapsın? mesela corsa c salıncak yazdıgımda aynı salıncak 150 tl yede var 90 tl yede sız ne onerırsınız ılk aracımı goturup degıscek parcaları ogrenıp arastırıp almak mı daha mantıklı?

Son düzenleme:
Değişecek parça listesini alıp, fiyatlara netten bir göz atmak faydalı olur tabi.Ama eger Usta işçiliği düşük tutup parçadan para kazanmayı düşündüyse bu duruma bozulmasın, sen önceden bende parça fiyatlarına bir bakayım diye bilgi ver, işçiliği ona göre versin

Son düzenleme:
yetkilide salıncaklara 386 tl dediler :S höh ya ama ben değiştirmicem en azından baya bi süre he bide ayriyetten vites kutusunda boşluk var demişlerdi oda 440 tl :S neyse o 440 tl anlamadım hala

walla bende bakım zamanı geldiğinde götürmüştüm yetkili servise seslerden şikayet ettiğimde komple ön takımlar değişecek dediler.Vitesten kayışlardanda ses geliyordu komple 3000 tl gibi bir rakam çıkardılar.Sonra özel servise bakım yaptırdım rot başları sanırım değişti bakım yapıldı karter koruma barı takıldı,kayış yenilendi 400 tl para aldılar.. Ama gel gelelim sesler kesildi mi hayır ondan önemlisi özel servisin takığı parçalardanda memnun değilim hava filitresi taktılar 1 ayda doldu gittim bu ne böyle adam yenisini "ücretli tabi" verelim dedi.Sonra kayış ömrünü tamamlamış değişti 1aya kalmadı yeni kayışta ses çıkarmaya başladı..Yani kullandıkları parçalar yaramaz hiç olmazsa serviste takılan parçalara garanti veriliyor 1 ay sonra gitsen bu bozuldu diye daha yardımcı olurlar sanırım bir daha özel servise gitmeyi düşünmüyorum tabi her özel servis böyle değildir iyisini bulmak lazım..

walla bende bakım zamanı geldiğinde götürmüştüm yetkili servise seslerden şikayet ettiğimde komple ön takımlar değişecek dediler.Vitesten kayışlardanda ses geliyordu komple 3000 tl gibi bir rakam çıkardılar.Sonra özel servise bakım yaptırdım rot başları sanırım değişti bakım yapıldı karter koruma barı takıldı,kayış yenilendi 400 tl para aldılar.. Ama gel gelelim sesler kesildi mi hayır ondan önemlisi özel servisin takığı parçalardanda memnun değilim hava filitresi taktılar 1 ayda doldu gittim bu ne böyle adam yenisini "ücretli tabi" verelim dedi.Sonra kayış ömrünü tamamlamış değişti 1aya kalmadı yeni kayışta ses çıkarmaya başladı..Yani kullandıkları parçalar yaramaz hiç olmazsa serviste takılan parçalara garanti veriliyor 1 ay sonra gitsen bu bozuldu diye daha yardımcı olurlar sanırım bir daha özel servise gitmeyi düşünmüyorum tabi her özel servis böyle değildir iyisini bulmak lazım..

Parçaların orjinal olmasına dikkat etmek lazım. Kimi servislerde hatta yetkili servislerde bile yan sanayi parçaların kullanıldığı oluyor.

arkadaşlar gecenlerdede yazmıştım on takımdan sıkırtılar gelıyor dıye buyuk ıhtımal araca on takım yapılacak arac 96000 km oldu ben aldıgımda 80000 km de ıdı benden once yapılmısmı yapılmamısmı bılemem...
bıraz once fıyat arastırmasına gırdım ılk olarak sunu sorucam tamırcım var ona goturup parcaları onun alıp montaj yapmasımı daha ıyı yoksa ben ınternetten alıyımda sadece montajını mı o yapsın? mesela corsa c salıncak yazdıgımda aynı salıncak 150 tl yede var 90 tl yede sız ne onerırsınız ılk aracımı goturup degıscek parcaları ogrenıp arastırıp almak mı daha mantıklı?

internetle falan zor olur bu işler,sıkıntı yaratır bence.ilk önce rot balanscıya git,bozuk parçaların listesini çıkarttır,daha sonra yetkili servisden listedeki parçaların orjinallerinin fiyatını hesaplattır,daha sonrada özel bir iki servisden fiyat al hangisi işine gelirse orda yaptır derim ben.
amartisörler değişmediği sürece fazla bir masrafın olmaz zaten.

Önce hangi parçaların arızalı olduğunu tespit ettirin. Sonra benimde yaptığım gibi, hem orjinal hemde muadil parça satan büyük bir parçacıdan (parçacı muadil olmaz orjinal yada orjinalden bir farkı yok muadilini alabilirsin diye kendisi kesinlikle tavsiyelerde bulunuyor...) parçaları alıp tamircinizde değiştirin.

Hem parçadan yana sıkıntı çekmezsiniz, hem değiştirdiğiniz parçaya aklınız takılmaz, hemde fiyattan oldukça karınız olur.

Not: Yetkili servisin 200 TL dediği parçayı, bahsettiğim şekildeki parçacılardan birebir aynısı ve orjinal olarak 140 liraya alabiliyorsunuz. Yetkili servislerin kar oranı daha yüksek...

Valla şunu söyleyebilirim ki piyasada özellikle corsa c ve combo adına baya baya yan sanayii ürün var çoğunun kalitesi farklı. Sanayide büyük bi yedek parçacıdan muadil parça almanı önerebilrim eğer illede uygun olsun diyorsan. Reklama girmesse İzmirde oldugun için bende genelde parçalarımı ege reno yada depodan alıyorum 3. sanayii. Ve mümkün oldugunca orjınal parça tercıh etmeye çalışıyorum rakamlar cok yuksek olmadıkca. Daha önce yan sanayi z rotum 2 kere kırıldı orjınalı taktım baya uzun sure saglam kalmıstı gibi gibi.

Geri