Corsa C - sabit volan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fircam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fircam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Z13DT için LUK'un ürettiği sabit volan ve debriyaj seti var piyasada, fiyatı 550tl..

Kullanan ya da deneyen var mı? Tavsiye eder misiniz?
Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bir de acaba bu setle birlikte, Corsa C'lerdeki meşhur volan tıkırtısı kesilir mi?
Bana kesilir gibi geliyor ama...

Luk un ürettiği sabit volan yok, ayrıca baskı balata da astra f ye ait ama markası LUK, volanda dökme, sorunun çözülür ben taktırdım ama 2 çeşidi var, diğer sabit volan biraz daha pahalı forumda aratırsan teknik serviste sorunun hallolur

http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-C-13-Dizel-Sabit-Volant-ve-Debriyaj-Seti,PR-535.html

ben burda gördüm ama, bu el yapımı olmamalı, orjinal duruyor...

sizin araçta değişen ne oldu? kalkışlarda değişiklik var mı? ya da vites geçişlerinde?

bir de içeriye çok ses verdiğini duydum, doğru mu acaba?

aynı yerden aynı parçaları aldım, volan dökme demir, yapan yer izmirde, baskı balatası LUK marka ama volana göre uyarlandığı için astra f baskı ve balatası takılıyor sorunsuz, araçta değişen tek şey sesin kaybolması oldu, çekiş azaldı denmez ama daha yüksek devir yapmak gerekiyor şuan, birde şu var orjinal ve bozuk volanla daha seriydi aracım bunu da belirteyim, ama benim gibi sakin bir kullanıcıysanız sorun olmuycak, debriyaj yumuşacık oluyor ve ses kayboluyor, ayrıca içeri de çok ses vermiyor, taktırılabilir ama forumun teknik servis kısmında volanların karşılaştırıldığı bir konu var onu incelersen daha verimli olur, diğer sabit volanın daha hafif olduğu ve aracın da serileştiği söyleniyor, vites geçişleri güzel kalkışta iyi sıkıntısız kullanırsın ama bariz bir şekilde aracındaki ağırlaşmayı hissedeceksin,işçilik dahil 680 tl ye takan bi usta var istanbulda,sabit volanında ithal olduğunu söylüyor, ona da taktıran oldu özel mesajla onlardan bilgi alabilirsin, yerlisini alıcağına ithalini al derim, ve son olarakta şunu söyleyebilirim 2 sene garanti veren bi özel servise orjinalini taktır eğer para sorun değilse..

Geri