Corsa C sağ ön çamurluktan gelen tıktıktıktık ses...

borabayraktarlar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar delirmek üzereyim.....:mad: :mad: :mad: :mad:

20-30km hızlarda araç boşta bile olsa sağ ön çamurluğun oralardan tıktıktıktıktıktıktık...... diye düzenli periyodik bi ses geliyo. Bi özel opel sesrsivisine gittim onlarda fazla anlıyamadılar söyledikleri şu: benzin deposunun bilmemne hava pompasının rolesimi ne varmış onun içindede minik bir metal bilye varmış o takılmış ses yapıyo dediler. ama inandırıcı gelmedi bana.

lütfen yardım edin.
şimdiden sağ olun.

Arkadaşlar delirmek üzereyim.....:mad: :mad: :mad: :mad:

20-30km hızlarda araç boşta bile olsa sağ ön çamurluğun oralardan tıktıktıktıktıktıktık...... diye düzenli periyodik bi ses geliyo. Bi özel opel sesrsivisine gittim onlarda fazla anlıyamadılar söyledikleri şu: benzin deposunun bilmemne hava pompasının rolesimi ne varmış onun içindede minik bir metal bilye varmış o takılmış ses yapıyo dediler. ama inandırıcı gelmedi bana.

lütfen yardım edin.
şimdiden sağ olun.
dogru demişler

Benzer problemi merivada yaşadım...Aynı ses............

Arkadaşlar bugün servise gittim ve sebebini söylediler...Hava filtresinin hemen üzerinde siyah bir parça var içine birkaç boru giriyor..İsmi depo havalandırma otomatiği imiş..küçük bir pompa gibi çalışıp, corsalarda da varmış..Sesi o yapıyor, eskidi mi biraz sesli çalışırmış..Böyle su motoru gibi bir ses........

İğrenç bir ses o ayrı tabi....Araba 600 cc lik su motoru gibi çalışıyor..:(

Peki mutluluğa varmamız için ne kadar para harcamamız gerekli.
arkadaşlar sağolun

Sorduğumda yaklaşık 60 ytl civarında parçanın tuttuğunu, üzerine işçilik eklersek ortalama 80-90 a değiştiriyorlarmış...

Ben yaptırmadım, garip ama ses kesildi..Sanayide bi usta ayar yaptım dedi ama bana inandırıcı gelmedi, üçgen tornavida ile çevirdi ama ses kesilmedi..Hatta para da vermedim, kesilmemişti çünkü ses...Akşam dışarıya çıktım, aa aa oda ne ses kesilmiş:)))..Yani tam istediğim gibi.....

Bu arada bu parça biraz hassas galiba, bilginiz olsun, çünkü pompaya giren küçük hortumlardan birini çıkarır çıkarmaz araç tak stop ediyor ona göre...

Son düzenleme:
Geri