Corsa d kapı gıcırtı !!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 16er572
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

16er572

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
7-8 ay önce aldığım corsa arabamda kasislerden ve çukurlardan geçerken yüksek seste kapılar gıcırdıyor ... Ne yapmalıyım ?

KApı menteşeleri plastikten yapıldığından dolayı gıcırtı yapar opel servisine götür güzel bir gresleri var onu sürsünler birde sende yapabilirsin veya serviste de yaptırabilirsin silikon sprey sık bütün fitillere halloluyor :)

araba sport deil hocam.normal hatchback

lastiklere silikon olayını denedim würth ün bu işler için olan silikonundan sıktm bi işe yaramadı bnce lastik fitillerden deil. kapı menteşelerinden gelior ses

yağlamaları güzelde o kapı içleri leş gibi oluyor sonra:(
1 sene olcak nerdeyse servise gideli artık çıksın diye yağ çözücü sıkıcam resmen...

Evet biz yağlatmıştık corsadaki ses gitti şimdilik yok

geçici çözüm için yağlayabilirsin sanırım tüm corsalarda bu sorun var ama en iyisi gres daha kalıcı diğer yağlara göre...

wd-40 ile güzelce yağla

gres yağlar uzun ömürlü oluyor ama civarındaki tüm tozlarıda üzerine çekiyor. bir süre sonrada sürülen yerler çamurmuş gibi görünüyor..! özel sprey yağlar var servislerde..! bende de aynı sorun vardı. yağladım. şimdi sesten eser yok. hatta bir sprey yağda özellikle alıp arabama koydum. şimdi ayda bir yağlıyorum. hem kolay oluyor yağlaması hemde bayağı işe yarıyor. o ses yağsızlıktan oluyor. fitillerden değil, kapıların tüm oynar kısımlarına sık. sorun giderilir..!

Geri