Corsa D Yağ Yakma

Yağız Gürelkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Öncelikle herkese selam olsun. 2008 1.3 Cdtı motorlu aracımda yağ değişiminden sonra 2500 - 3000 km sonunda yağ çubuğunu çektiğimde yarının biraz üstünde olduğunu gördüm bu normal midir ? Aracım van olmasına rağmen yüklü olduğu zaman (5 kişi) gaza yüklendiğimde siyah duman atıyor bunlar normal midir yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle herkese selam olsun. 2008 1.3 Cdtı motorlu aracımda yağ değişiminden sonra 2500 - 3000 km sonunda yağ çubuğunu çektiğimde yarının biraz üstünde olduğunu gördüm bu normal midir ? Aracım van olmasına rağmen yüklü olduğu zaman (5 kişi) gaza yüklendiğimde siyah duman atıyor bunlar normal midir yardımcı olursanız sevinirim

Yağ değişiminde kac litre konuldu? Ölçüm yaptığında araç duz zeminde en az 5 saat lik soğuk motor ile mi ölçüldü?

Değişimde kaç litre konuldu bilmiyorum fakat düz denecek kadar az eğimli bir yerde 7 - 8 saat bekledikten sonra baktım

Değişimde kaç litre konuldu bilmiyorum fakat düz denecek kadar az eğimli bir yerde 7 - 8 saat bekledikten sonra baktım

Düz yerde daha dogru olcum olur. Yağ çubuğunu max ile min arası 1lt yağ seviyesi dir. Ayrıca yağ değişiminde hangi derce yağ kondu oda önemli 5.30 w olmalı. Daha ince yağ koyarsan araç yağ yakar. Km de buna paralel km yüksek araca 5.30 da olmaz.

aracım 240 binde 10 40 yağ koyuldu fakat markası biraz dandik bişey ustanın önerisi üzerine koydum ama gram beğenmedim diyebilirim. Yağ konusunda herkes diyor ki "mobil 1 esp 0w 40" sizin bir öneriniz var mıdır ?

aracım 240 binde 10 40 yağ koyuldu fakat markası biraz dandik bişey ustanın önerisi üzerine koydum ama gram beğenmedim diyebilirim. Yağ konusunda herkes diyor ki "mobil 1 esp 0w 40" sizin bir öneriniz var mıdır ?

Sakin ince yag koymayın km niz yüksek ince koyarsaniz arac daha fazla yag eksiltir yağ derecesi doğru olmuş 10 40 ama kalitesini bilmem. Mobil 1 de iyidir fakat Kendim Motul marka kullanırım tavsiye ederim.
Aracı gözlemeyin mavi duman atiyor mu ? Radyatör suyunda yağ birikimi var mı ? Dediğim yağ çubuğu max min arası 1 lt yağdır. Motorlar belli km de yağ eksiltir önemli olan aşırı derecede eksiltmesi ı siz gözlemleyin aracı şimdilik eksiltme devam edecek mi?

Mavi duman atması yok sadece dediğim gibi yüklendikten sonra açık siyah duman atması var. İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

yağ seçimi yaparken teknk bilgilerde hths değerlerine bakmayı unutmayın viskozite kadar önemlidir. Diğer bir konuysa 0w40 ve 10w40 arasında kalınlık incelik farklı kışın için geçerli yazın ikiside 40 numara yağ kalınlığındadır. Ben 2011 yılından beri yaz kış hths değeri en yüksek olduğu için mobil1 0w40 ve hiç değiştirmedim. Bence önceden hangi viskozite kullanıyrsanız ona devam edin Viskozite değişimlerinde de yağ azaltma olur. Dizelde km arttıkca yada yazılım değişiminde siyah duman atması görülür.

Geri