Herkese iyi pazarlar. Öncelikle Z16XEP motorlu 1.6 Twinport 2005 Model Manuel Vites Astra sahibiyim. Aracı Mart 2020' de aldım. Aracı aldığımda LPG' de kullanırken 2000 devrin altında kalkışta ve rampaya geldiğinde -kısacası araç yüke bindiğinde- tekleme sorunu vardı. Hala da devam ediyor. Bunun dışında yine LPG' de seyir halindeyken ayağımı gaz pedalından çektiğim zaman fazlasıyla rahatsız edecek şekilde silkeleme sorunu var. LPG ustasına gittiğimde sorun görünmüyor aracın bobinini, bujilerini falan kontrol ettir dedi. Ben de ustaya durumu anlattım bujilere baktığında bujilerin birinde yanlış hatırlamıyorsam 4. gözdeki buji diğerlerine nazaran çok fazla yıpranmıştı. Ustam da sorunun LPG enjektörlerinden kaynaklanabileceğini söyledi. Cevap tatmin etmeyince başka bir ustaya gidip sorunu anlattığımda EGR valfini anlatarak bujilerin de EGR valfinden kaynaklanabileceğini söyledi. EGR valfinin soketini söktü ve aracı dene dedi. Aracı denediğimde bahsettiğim sorunlar baya azaldı ama EGR valfinin temizliği yapılıp bujiler değiştiği halde hala aynı sorun devam ediyor. Önceki sahibi bobini değiştirmiş, önceki bobin hala depoda duruyor. Eğer tekrar arızalanmadıysa LPG ustası ve önceki sahibinin dediğine göre LPG enjektörleri de değişmiş. Araç LPG' de kullanım olarak traktör gibi oluyor bu da beni çok rahatsız ediyor. Konu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Ne yapmalıyım? Sorun ne olabilir? (LPG markası: Landirenzo)