Çözümü bulunamıyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesut456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mesut456

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
opel vectra b 1,6 2001 model aracımda uzun süre bekledikten sonra çalıştırma sonrası ilk kalkış ve ikinci viteste gaz yemiyor devir yükselmiyordu. 20 saniye sonra birden araba aniden gaz yemeye başlıyor ve devir yükseliyordu. gittiğim ilk usta benzin pompası dedi değitim olmadı ateşleme bobinini de değiştim. olmayınca tek care ust kapagı acıp bakacaz kurum yada supaplarda sıkıntı olabılır dendi. ustkapak acıldı, taslandı, supap takımı , lastik, kayıt, conta ne varsa değişilip yeniden takıldı. masraf 1500 tl. ama sorunum devam ediyor. :( birşeyleri değişmekten bıktım , üst kapak işleminden sonra rolantide de bir dengesizlik var. araba lpg de de tüptede dengesiz bir rolantide çalışıyor. önerilerinizi bekliyorum...

ilk iş lpg ecusuna baktırın bence. forumda birçok konuda yazmıştım ama tekrardan yazıyorum. aracımada lpg ile ilgili geç çalışma sıkıntısı vardı. sorunu regülatörü değiştirerek çözdüler fakat o arada usta hiç işi olmadığı halde lpg ecusunun yerini değiştirerek su alabilcek biryere koydu. nekadar itiraz edip uyarsamda burda daha iyi diyip gönderdiler. ilk yağmurda ecu su alıp bozuldu. sistemin garantisi yoktu ama kendi hataları olduğundan yenisiyle değiştirdiler. sıfır olarak kutudan bir ecu çıkartıp montaj yapıp gönderdiler. yeni ecuda üretim hatasından arıza varmış.birkaç defa lpg zamanlamaları ayarlansa da ayarları kendi bozuyor, aracın benzin ecusununda ayarlarını bozuyor ve ne lpg de nede benzinde düzgün çalışmyordu. odur budur derken bi ecu daha taktılar ve düzeldi.

öneriniz için tesekkur edıyorum. bunuda deneyecegım.

Dene hocam :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bujileri ve buji kablolarını kontrol ettirin

Kronik bir durum forum içinde buna benzer çok fazla konu var... aynı dert bende de var... tek avantajım lpg düzgün gitmesi ya değilse benzinde yürümüyor bile.

kardeş, öncelikle bir lpg ciye git. öncelikle lpg enjektörlerini bir elinde çıkma varsa onu tak ve dene. genelde öncelik budur nedeni, lpg enjektörlerinin iç sibob lastikleri aşınma sonucu araç stop ettikten sonrada yanma odasına lpg sızdırıyor. sizde çalıştırdıktan sonra araç benzin veriyor ve araç boğuluyor. bu ortalama işte 15 ile 20 saniye arasında değişiyor. şayet yine çözüm olmaz ise muhakkak lpg ecusunu değiştir. ecu büyük bir ihtimal elinde olmadığı için yenisi ile değiştirecektir. onuda bir tanıdık arkadaşın vs. var ise aynı marka ecuyu alıp değiştirebilirsin. basit bir soket sonuçta. bir lpg ciye götürüp taktırıp ayarda yaptırabilirsin

Teşekkürler

ARIZAM COZULDU ARKADASLAR VE SORUN LPG ECU DEĞİŞİMİYLE HALLOLDU. BAŞTA K@DİR VE MARMARALİ83 OLMAK ÜZERE TÜM OPELİM NET AİLESİNE TEŞEKKÜRLER...:rakir:

geçmiş olsun. sorun çözüldüğüne sevindim.

Geri