Valla sizin modellerle alakası ne kadardır bilmiyorum ama benim Pioneer AVH-X7500BT cihaza navigasyon modülü takmıştım. (Roadstar NaviBOX-8) Bunu mayıs ayında bağlamıştım. O zamanlar havalar bugünlere göre serindi ve cihaz problemsiz çalışıyordu. Haziranın sonuna doğru sıcaklar bastırınca navigasyon açılırken takılıp kalmaya başladı. Anahtarı kontaktan çıkarınca kapanıyordu ama üzerinde yine de enerji olduğu için tekrar açınca da düzelmiyordu. Ancak kutup başını söküp takınca düzeliyordu.
Modül torpidonun arkasında takılı. Söktüm torpidoyu, kasasına dokundum ateş gibiydi. Teypte bir problem olmuyordu, çünkü arkasında aynı bilgisayar kasalarındaki gibi fan var ve içini soğutuyor. Ancak modül metal bir kasadan ibaret. Ben de elimdeki 12 voltluk standart bir bilgisayar fanını bunun üzerine bağladım. Enerjisini de modülün araç kontağı bağlantısından aldım. Şimdi kontağı açınca hemen soğutmaya başladı. Artık takılma yapmıyor.
Yani belki sizin cihazlar da aşırı ısınırsa takılıyor olabilir. İçlerinde fan varmıdır bilmiyorum ama varsada belki tozlanmıştır veya önü montaj esnasında zaten tıkalı olabilir. Çünkü Pioneerin kitapçığında "mutlaka fanın önünü açık bırakın" uyarısı yazıyordu.