Debriyaj hakkın... var mı yardım edebilecek

NeFarkeder

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar gün akşam arabamı park ettim hiçbir sorunum yoktur sabah çalıştırdım işe gitmek için hava biraz soğuk -5 filan ama hiç etkilemedi çalışmasını, normal debriyaja bastım boşa aldım çalıştırdım arabayı, buraya kadar her şey normal, sonra debriyajın geri gelmediğini fark ettim, debriyaj geri geldi fakat bu sefer de taş gibi oldu basamadım, bir süre sonra debriyaj boş duruma geldi sadece yayı çalışıyor, arabayı viteste çalıştırıyorum hiç hoplama yapmıyor normal çalışıyor, viteslerin hepsine güzelce geçiyor bunları yaparken de debriyaja hiç basmıyorum. kısacası arabamın debriyajı sanki basılı kaldı araba hareket etmiyor. Fikri olan bana yorumları ile yardım edebilecek arkadaşlar var mı ?

yuksekle ihtimal debriyaj ust merkezinde problem var. Sifiri orjinal GM 190 tl olmasi lazim yan sanayi 45 - 50 tl dir.

Eger ust merkez degilse bilyada problem vardir. Birde ust merkezi by-pass yapmayi deneyin. Hava alma tarafindan hidrolik basin debriyaj siser.

Kolay gelsin gecmis olsun.

Vitese geçirip debriyaja bastığındamuhtemelen araç hareket edecek.Yanidebriyaj tersçalışır gibi bir durum. Bilya ve üst merkezden şüpheleniyorum aynı şekilde.

Viteslere normal giriyordu sorun yoktu onda. Neyse para sıkışmış demek ki baskı balata ve bilyeyi değişti. Arabayı yeni aldım böyle bi sorun can sıktı ama hayırlısı

şanzıman hidrolik debraj ise ja hava var veya baskı silindiri gitti veya pedal silindiri ustaya göster

Geri