Depo Havalandirma Valfi

borabayraktarlar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar dün özel bi servise gittim.

Arabadan tıktıktık diye ( kabin içine ) periyodik bir ses geliyodu Depo havalandırma valfinin elektrik kablosunu çıkarınca sesin kesildiğini gördük.
Usta dedi: Bu parça bozuk. Baya bi uğraştan sonra (OPEL ODAKTA bile yok ) parçayı buldum. Montajı için anahtara takımlara ihtiyaç yok diye usta kendin tak dedi. Zaten parçayı bulmamda akşamı buldu.

Ama hiç bişey değişmedi ses yine var yine var yani boşu boşuna 65ytl verdim.

Şimdi yardımlarınızı bekliyorum : Bana söylenen bu parça motor soğukken çalışması lazımmış daha sonra devreden çıkması gerekiyor ama sürekli çalışıyor yada biz kafayı bu parçaya taktık sesin başka biyereden gelebileceğini göz ardı ediyoruz.

Son düzenleme:
Hay allah çok üzüldüm, her zaman işe yaramayan, boşuna değiştirilmiş parçalara fena takmışımdır..O sesi kesmenin tek yolu; o parçayı hareket edip sesi dağıtmayacak kadar sıkıca sarmak aslında..

Öyle ki bu parça çalışırken titreşim yapıyor..Kalp gibi...Akvaryum motoru gibi....

Bende aynı ses yüzünden servise gitttim, parçayı değiştir dediler, yaptırmadım..Ne yaptım ? ; inşaat malzemeleri ve süpermarketlerde satılan kendinen yapışkanlı izolasyon süngerinden aldım..Altını-üstünü, sağını solunu iyice kapladım...Ses kesildi...Dediğim gibi zaten sesli çalışan bir parça, birde çalışırken titrediği için sesi komple yayıyor...O parçayı hiç hareket etmeyecek şekilde sabitleyin, etrafını süngerle besleyin, ses yok...Yola devam.........

Bir ekleme daha, şöyle dene......Motoru stop et, o parçayı elinle sıkıca tut ve ileri geri-ileri geri hızlı bir şekilde sars...Benzer ses gelecek...Artık duruma göre süngeri öyle besle...Süngeri besledikten sonra bu testi tekrarla....Ses kesildikten sonra işlem tamamdır..

Buda benim geçen ay açtığım aynı konunun linki...

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=22933

Son düzenleme:
Ses Yapmasi Normaldir O Parçada Hafiften Bir Ses Olur Ama Aşiri Ses Problem Var Demektik (bazen Servisin Yapamadiğini Herkes Yapiyor Herkesin Yapamadiğini Ise Servis Yapiyor) Doğrusu Garip Bir ülkede Yaşiyoruz

Sararmen sağolasın....

Ama benim şikayetim parçanın yenisini aldığım halde aynen sesin devam etmesi...
Merak ettiğimde bu parça araba çalışır iken sürekli devrede olup olmadığı.
Yukarıdada yazdım : Araç ilk çalışma esnasında devreye girermiş daha sonra çalışmaz dediler.... Yoksa sadece bi rivayetmi.

Bildiğim kadarıyla sürekli devrede.....Ben motor soğukken ve sıcakken baktım, hep çalışıyor...

depo havanlandırma valfi dediğiniz Kanistermi oluyor yani benzin buharını silindirlere gönderen emisyon sistemimi ? kafam karıştı:S yoksa deponuz mu ezildi :S umarım sorun büyük değildir.saygılar...

Bildiğim kadarıyla sürekli devrede.....Ben motor soğukken ve sıcakken baktım, hep çalışıyor...

Çok ilginç bir durum eğer devamlı devrede olup çalışıyorsa uzun süre çalışmayan araçta aküyüde tüketir.
Motor çalışmaz durumda oluncadamı çalışıyor.?

Orada söylemek istediğim marşa bastıktan sonra....Yani devamlı dediysek motor çalıştıktan sonra devamlı:)

arkadaşlar depo havalandırma valfi arac çalışmaya başladığı andan itibaren devrededdir...amacı deponun depo içinin deki havanın dengede olmasını sağlamak..o parcanın arıza yapıpta deponun kağıt gibi büküldüğünü çok gördüm..şimdi senin parcan arızalı değilse sorun borularda olabilir tıkanmış tır..sağ camurluğun içinde depo var onun içide tıkanmış olabilir kömürler var çünki içinde bence boruları bi baksınlar

Geri