devirli sürüşlerde bir koku geliyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rcengiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
her zaman değil tabiki yol bulunca sıkıştırıyorum ama biraz sanırım :)
 
ne gibi sorun açabilirki motor üretilirken yüksek devirde de düşük devirdede max dayanıklılık çerçevesinde üretilir ki genelde max hp 5600dd de alınır sürücü ister 3000de ister 5600dd de vites atar bu tamamen sürücüye bağlı 5600ddden yukarısını ben gereksiz görüyorum çünkü o kadar hız yapabileceğimiz yollar yok aslında sakin sürüşte performans istiyorsak max tork devrinde vites atmalıyız 3000 4000 arası en uygunu sanırım
 
2. viteste 120 nası acaba :)

ya en son yanık kokusu geldiğinde şarj dinamom dağıldı kayışlar yandı :(

aman Allah korusun
 
efendim aracınız yeni mi? eğer yeni ise normaldir efem. hatta o koku baş ağrısı yapar damak kurutur gözlerinin içi yanar efendim doğrumudur?
 
yok 3 senedir kullanıyorum aracı ilk zamanlar olmuştu o normaldir ama şimdi neden tekrarlıyor onu anlamıyorum..
 
Bende senin kadar olmasada yüksek devirli kullanıyorum geçenlerde dediğin gibi bir koku oldu ama sonrasında araba tekledi gitmez oldu filan tamircime gittiğimde egr valfini temizledi egr valfinin orda bir contamı ne varmış onu yakmış koku oymuş onu yakma sebebide egzoz tıkanmış tamamen komple egsoz değiştirdim :D şimdi bir sıkıntı yok.
 
benım aracdada gelıyo sıkıstırınca arabadan ındıgınde sagına soluna bakıyorum bı yermı yanıyo dıe servıse sordum cok sıkıstırmayın contalardandır fln dedı ama yenı arabada ne contası bılmıyorum :(
 
1devil 1 aynı sorunu yaşıyoruz seninle sanırım..anladığım kadarıyla bu arabalar zorlamaya gelmiyor yada bi problem var diye düşündüm bende ama sendede aynı sorun varmış o zaman fazla sıkıştırmadan uslu uslu gideceğiz anlasıldı :)
 
Geri
Üst