Dexos 2 harici yağ kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan enermax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

enermax

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar merhaba, aracım astra h 1.6 benzinli a16xer motorlu, daha önce yağ olarak mobil 1 0w-40 ve motul x-cess 5w-40 kullandım. İlk kez bu bakımda motul eco-clean 0w-30 C2 yağ koydurdum. Dexos 2 onayı olmayan bu yağın olumlu veya olumsuz etkileri nasıl olur sizce?

Arkadaşlar merhaba, aracım astra h 1.6 benzinli a16xer motorlu, daha önce yağ olarak mobil 1 0w-40 ve motul x-cess 5w-40 kullandım. İlk kez bu bakımda motul eco-clean 0w-30 C2 yağ koydurdum. Dexos 2 onayı olmayan bu yağın olumlu veya olumsuz etkileri nasıl olur sizce?
kısa vadede hiç bişe olmaz uzun vadede ne olacagını kimse bilemez motul iyi yagdır sorun olacagını sanmıyorum...

5.30 yağ kullan sürekli bir yağı kullan değiştirir durursan olmaz opel kitapçığında özellikle belirtiyor kullanılması gereken yağı 10 40 kalın ilk marşta fincan sesi gelebilir kısa süreli sende birde vanos var aracın iyi yağlanması lazım yağ sitelerine gir ve bak sürekli yağ değişimi ve opel onaysız yağlar motorunda tortu bırakır motorun sesli çalışır

• Beğen
Tepkiler: hadim
Uzun vadede zararını görürsün motor ici

Yanlış anlaşılmış önceki kullandığım yağı mobil1 0w-40 demiştim 10w-40 değil.
5.30 yağ kullan sürekli bir yağı kullan değiştirir durursan olmaz opel kitapçığında özellikle belirtiyor kullanılması gereken yağı 10 40 kalın ilk marşta fincan sesi gelebilir kısa süreli sende birde vanos var aracın iyi yağlanması lazım yağ sitelerine gir ve bak sürekli yağ değişimi ve opel onaysız yağlar motorunda tortu bırakır motorun sesli çalışır
Yanlış anlaşılmış, mobil1 0w-40 demiştim 10w-40 değil.

Soğuk değerin çok düşük olmasıda doğru değil sabahları motorda şıkırtı olmuyor mu?

Yağ konusunu çok kurcalıyoruz üreticisi numara olarak ne belirtmişse onu kullanmak gerekir. Motor tasarlanırken verilen tüm boşluklar uygun görülen yağa göre tasarlanır.

Çok sıcak kurak iklimde yaşıyorsanız bir numara kalını seçmek mantıklı olabilir.

Asıl soru şu, yıllardır motul 5w40 kullandıktan sonra motul 0w30 a geçiş yaptım ve arabanın ataklığında bir miktar düşüş hissettim, cüzi miktarda yakıta da yansıdı, (standart sabit parkurum var test yaptığım). Bir miktar yağ yakmayı göze alıp diğer yönlerden iyileşme beklerken kötü yönde etki oldu. Eski yağın oluşturduğu film tabakası ve faydalı kurum mu yok oldu acaba yoksa bilmediğim başka bir şeyler mi var?

Benim bildiğim,bizim araçlara ince yağ pek yaramıyor...

Yağ konusu çok karmaşık bir konu o nedenle aracın kullanım kılavuzunda belrtilen toleransların dışına çıkmamak gerekir.Aracıma yetkili serviste 5-30 yag konmuştu.Bir özel serviste 5-40 daha iyi olur dedi şimdi 5-40 kullaniyorum çok memnunum.

Geri