Direksiyon kasma çekme yapıyor

mrtasci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba,

Aracım Astra J 2012 Sport

Yolda giderken çukura girince direksiyon çekme yapıyor, hafif engelebeli yolda giderken de sanki benim kontrolümden çıkmaya çalışıyor, kasılıyor, benim döndürdüğüm yönün aksine dönmeye çalışıyor ama belli bir sapma yönü yok.

Forumda araştırdım; direksiyon kutusu, rot başları, mafsal hatta akü gibi noktalarda sorun olabileceği yazıyor ama emin olamadım. Servise götürmeden önce sorunu anlamaya çalışıyorum ki ona göre özel ya da yetkili servise götüreyim.

Direksiyondaki problem neden olabilir tahmini olan var mı?

Not:
Tuzağa girip aracın sağ ön ve arka lastiklerini patlattım, yaklaşık 1 km kadar patlak lastikle gittim.

Lastikleri tamir ettirdikten sonra direksiyonda bir kasılma çekme hissetmeye başladım. Lastiklerin değişim zamanı da geldiği için yeni lastik taktırdım ama bu durum düzelmedi.

Son düzenleme:
Bu konu benim için önemli, bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olacağım.

ön takıma zarar vermiş olabilirsiniz. rot balansa sokun bir aracı ne var ne yok çıkar...

ön takıma zarar vermiş olabilirsiniz. rot balansa sokun bir aracı ne var ne yok çıkar...

Rot balansa da soktum kontrol ettiler ama bir sıkıntı yok dediler. Ne kadar derin kontrol ettiler onu bilemiyorum tabii...

Jantta eğrilij olabilir diye düşünüyorum.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastikleriniz yönlüyse ondan da yapar

tamam yönlü lastiklerde cukurlarda ,stabilize yollarda bozuk yollarda sağa sola çekme yapar ben de de var aynı olay

Ama bu durum ben lastikleri değiştirmeden de vardı, tuzağa girdikten sonra oldu. Hatta lastiklerim eskidi heralde o yüzden böyle bir durum oluyor diye lastikleri değiştirdim, durum devam etti.

Geri