Direksiyon Kolon Kilidi E172113370 Bülten Bilgilendirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaya61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaya61

Kayıtlı Kullanıcı
53-Rize
Siteyi ziyaret et
Saygıdeğer Arkadaşlar...
Forumda daha önce aracımı değiştiğimi belirtmiştim.14 Ağustos 2024 tarihinde aldım.2018 astra K black edition şu an 70.000 km.de.Aracımı alınca opel yetkili serviste bakıma götürdüm.Bakımın yapıldığı günün ertesi günü aracım direksiyon kolon kilidi arızası verdi.sorunu geçici olarak çözdük.aracımı yetkili servise bu konu ile ilgili götürdüm ancak arıza tespiti için bile yüklü bir ücret istendi.Yabancı forumlardan ve internetten araştırmamda Opel'in direksiyon kolon kilidi arızası ile ilgili 2018 yılı 1.ayın 17 sinde E172113370 sıra sayılı bülten yayınladığını buldum.Bu bültende model yılı 2016-2018 arası olan ve 10 yılı ya da 120.000 km geçmemiş astra k araç sahiplerinin başvurusu halinde bir defalık ücretsiz değişimini içeriyor.Bu durumu Opel Türkiye yetkililerine ilettim ancak " aracın geçmişinde opel yetkili servis kaydının olmaması " gerekçe gösterilerek olumsuz cevap verildi ki bence saçma ötesi bir cevaptı çünkü bültende yetkili servis geçmişi ile ilgili hiç bir ibare yok.Opel türkiye konuya vurdumduymaz bir tavırla bu cevabı verdi. Ben de kendilerine benim mi yoksa aracın mı cezalandırıldığını sordum.benden önceki sahibi aracı yetkili servise götürmedi ise benim suçum nedir diye sorduğumda ve bültende böyle bir şartın olmadığını söylediğimde cevap bile veremediler.
Bunun gibi bir durumla karşılaşıp sorunu çözülen var mı diye merak edip forumdaki üstad ve arkadaşlarımla durumu paylaşmayı ve fikir alışverişinde bulunmayı uygun buldum.Deneyimleri olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa ya da bir fikir verebilecek olan üstadlarım varsa paylaşabilir misiniz...
Saygılarımla

Şuan aynı sorundan ben de muzdaribim. Yetkili servis bakımının olmaması aracın direksiyonunu etkileyen bir durum değil ayrıca, motor bölümünden bir sorun olsa bunu bahane olarak öne sürebilirlerdi. Fakat maalesef bunu kılıf gösterip iş yapmayacaklarını bildiğimden ben yetkili servise dahi götürmedim aracı. Ben şuan Ankara içinde bu sorunu çözebilecek bir özel işletme arayışındayım, araca yazılım ile uzaktan çalıştırma ekletmeyi düşünüyorum. Galiba ProOpel bu işle ilgileniyor araştırdığım kadarı ile. Diğer arkadaşlara bilgi olması açısından yazıyorum; reklam değildir.

Benim başıma geldiğinde direksiyon miline çekiç ile hafif vurarak çalıştırabilmiştim aracı. En azından o anlık sorunum çözüldü. Tabii ki aracı çekiçlemek kalıcı bir çözüm değil.

Anlık çözümlerin doğru olmadığı konusunda hemfikirim.Şahsi fikrim bu konuda muzdarip olan arkadaşlar ile ortak hareket ederek ufak da olsa bir kamuoyu oluşturabilmek... Hatta çözüm bulan arkadaşların da izlediği yol ne ise o yol üzerinden giderek çözüm bulabilmek.Yoksa opel Türkiye'nin verdiği saçma cevaplara diğer sorunlarda da maruz kalırız diye düşünüyorum...

Ayrıca genel bir sitem olarak içimi de dökmek isterim;

Maalesef forumdaki çoğu kullanıcı foruma sadece kendi sorununu çözmek için ulaşıyor. Sorunlarını çözdüklerinde ise bir daha sorun yaşayana kadar foruma uğramıyorlar. Genelde her konuda yardımcı olmaya çalışan belli başlı kişiler var sağ olsunlar @Hasip @turbo_j @cagatay16 @Cemil ilk aklıma gelenler. Bu gibi kişiler dışındaki kullanıcılar maalesef genellikle tek taraflı şekilde forumdan faydalanıyorlar.

Mesela bu başlıktan yola çıkarsak kolon kilidi arızası çok yaygın bir problem, adamlar bu sorun için bülten dahi çıkarmış. Bu sorunu yaşayıp halleden kişiler gelip foruma yazsa yüzlerce kişi faydalanabilir. Bu sayede forum amacına çok daha iyi hizmet etmiş olur.

Saygılarımla

Anlık çözümlerin doğru olmadığı konusunda hemfikirim.Şahsi fikrim bu konuda muzdarip olan arkadaşlar ile ortak hareket ederek ufak da olsa bir kamuoyu oluşturabilmek... Hatta çözüm bulan arkadaşların da izlediği yol ne ise o yol üzerinden giderek çözüm bulabilmek.Yoksa opel Türkiye'nin verdiği saçma cevaplara diğer sorunlarda da maruz kalırız diye düşünüyorum...
Kesinlikle öyle, eminim ki bu sorunu yaşayıp çözen yüzlerce kişi vardır. Keşke çözümler buraya da aktarılsa. Eğer ki ben bir çözüme ulaşabilirsem buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz. (aracı çekiçlemek dışında :D )

Saygıdeğer Arkadaşım bu konuda daha önce bende bir konuda bu soruna değinmiştim.Maalesef doğru üye arkadaşlar sorun çözülse dahi nasıl çözüldüğünü burada yazmıyor.Bilgi paylaştıkça değerlenir. size sonuna kadar hak veriyorum ama elimizden birşey gelmez.Bı arıza kronik bir sorun olması nedeni ile bülten yayımlanmış zaten ama Opel Türkiye her ne hikmet ise bunu kabul etmiyor.Bana opel yetkili servisine gittiğimde arıza tespiti için bile 3500 TL talep edildi.Bu ne saçmalık nerede yaşıyoruz biz...Ben naçizane konuyu Opel Almanya genel merkezi yetkililerine yazacağım hatta opel ceo sunun mailini bulabilirsem ona da yazmayı düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Ben bu arıza nasıl çözülür bilmiyorum fakat psa sonrası şöyle bir sorun var araçlarda üvey evlat muamelesi görüyor

Hocam aracım j kasa fakat uzaktan çalıştırma start stop mevcut. Direksiyon kilidi iptal edildi benim aracımda.

K kasa ile ilgili YouTube videolarında Kesin çözüm ürettiğini iddia eden bir arkadaş vardı. Kolon Kilit kanalın ismi belki yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Scarface1987
Geri