Direksiyon sertliği hk.

abdulkadir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar geçen akşam farları açık unutmuşum ve aküm bitti. bende arabay vurdurmak için arabaya ip bağladım ama normal bağlama yerinden değil. sol ön tekerin ordaki bi demir (alt tarafata çatal gibi büyük bi demir) bağladım. arabayı vurdurdum çalıştı. bundan sonra direksiyonum sertleşmeye başladı . yağına baktım bi sorun yok gibi. tekerleri de değişmiştim eski tekerlerim 185/65/15 yenileri 195/65/15 bunda dolayı yaparmı acaba fazla bi sertleşme yok ama eskisine göre var.

neden dolayı yapabilir acaba

arkadaşlar geçen akşam farları açık unutmuşum ve aküm bitti. bende arabay vurdurmak için arabaya ip bağladım ama normal bağlama yerinden değil. sol ön tekerin ordaki bi demir (alt tarafata çatal gibi büyük bi demir) bağladım. arabayı vurdurdum çalıştı. bundan sonra direksiyonum sertleşmeye başladı . yağına baktım bi sorun yok gibi. tekerleri de değişmiştim eski tekerlerim 185/65/15 yenileri 195/65/15 bunda dolayı yaparmı acaba fazla bi sertleşme yok ama eskisine göre var.

neden dolayı yapabilir acaba
akü şarjından dolayı olabilir tekerden çok etkiliceni sanmıyorum

yani akümü değiştirip bi deneme yapmammı lazım demek istediniz.

bence deneyin yada akü şarzını ölçtürün düşükse şarja verin.ayrıca lastik havalarınada bakın çok düşükse direksiyon sertleşir biraz.gerci nekadar sert bilmiyorum.astralarda şarz dinomosu yandığında direksiyon pompası arıza yapabiliyo ama akü bitiminde hiç karşılaşmadım bence akünü bi değiştir varsa dene

....

Son düzenleme:
Cevaplarınız çok tşk. denicem

benim aracımın direksiyonuda sertleşmeye başladı ve surekli lastik surtme sesi veriyor acaba yağda yada kayışta rpoblem olabilirmi? bir kac kez egr yüzünden kavsaklarda ve sokak dönüşlerinde araba stop etti sertleşen direksiyonu çevirmek zorunda kaldım acaba oda hasar yaparmı ve yaklaşık nekadar patlar bu durum?

ben bizim arabaları vurdurarak çalıştırmanın çok zararlı olduğunu biliyoruyö. hatta sebebini de söylemişti usta ama unuttum.

bana kalacak olursa aküyle alakası olmaz ama sarj dinamosu kontrol edilmeli

Geri