dtm spoiler yasak mı?

suleymozer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar çok araştırdım forumlarda, bunun cevabını bulamadım, herkes ayrı alem, ben araştırıp cevap vereceğim madem. aAracıma dtm spoiler taktırmak istiyorum, pazarlığını falan herşeyi yaptım, ama trafik çevirmelerine güvenemiyorum. Biraz önce tüv türk ü aradım, gerçek prof. spoilerler dışında hafif kusur yazıp geçirdiklerini söylediler, neye göre ayırıyorsunuz gerçekle aksesuarı dedim, ortalama hızlarda downforce değerlerine bakıyorlarmış, yada spoilerin kendi ağırlığına göre. Göz kararı yazıp geçiyoruz demeye getirdi işin aslı, fabrika çıkışıysa sorun yok, sonradan takılan dtm ler hafif kusurlu. Ama trafik çevirmelerinde sıkıntı çıkabilir dedi, nasıl halledeceğimi sorunca trafik tescille görüşmem gerektiğini söyledi. Ama emniyete ulaşamıyorum bi türlü, bi kere başardım, onda da kimsenin bişey bildiği yok, dtm ne diyeni anlarım da, trafik tescilde kendisine danıştığım bilirkişiden "sipoylır ne ki?" cevabını almak üzdü beni. Neyseki "arkadaki ganat hemşerim" deyince tek seferde anladı. Biri ruhsata işlenecek diyor, biri yasak değil diyor, biri komple yasak diyor.. Neyse işin resmiyeti yapayım, işleteyim ruhsata diyorum, işin kuralı belli değil kitabı belli değil, sonra suçlu biz oluyoruz. 4 tane kendini beğenmiş, niteliksiz polis memuruna laf anlatmak zorunda kalıyorsun, yağlamak zorunda kalıyorsun, ağzının kokusunu çekmek zorunda kalıyorsun. Yarın bizzat gideceğim olmazsa, ordaki yetkiliden yasak değil diyendenden tutanak isteyeceğim, "falan tarihte gelmiştir ruhsatına spoiler işletmek için, işleme gerek görülmemiş geri gönderilmiştir" diye, lagaluga eden olursa çevirmede atacağım suratına. Ama onuda vermez ki benim güzel emniyetim. Tutanak isteyince eminim ki "kardeşim sıra var, uzatma, hadi" diye savacak başından beni.. Neyse bu konuyla ilgili bişeyler öğrendikçe paylaşacağım dtm düşünen arkadaşlar.

genelde polis çevirmelerinde abest görüntü gösteren şekiller varsa aracı polislerin durdurmaları içten bile değil

dtm aracınıza uygunmu dtm tabiki çok iddalı bir kanattır .. ve ben impereza dışında dtm nin faydalı olduğu bir araç bilmiyorum yanlış spoiler aracın arkasını savurur araca faydası olmaz tam aksine zararı olur..

2002 yılıydı galiba bir gecede çoğu dtm arabayı bağlamışlardı. devam eden 15 gün içinde caddelerde dtm li araba kalmamıştı.

Tuv türk hafif kusur demiş ama genede başın ağrıyabilir. dtm de film gibi olursa polis arabayı bağlar tüv türk bırakır böyle döngülerde var. olan sana olur.

son orarak estetik bakımında mükemmel olsada yüksek hızlarda ucup gidebir gibime geliyor.

Çok yüksek hızda araç kullanamıyorum zaten, şehir içinde bu benzin fiyatında pek imkanım olmuyor. Madurum bu konuda :D Kanat kolay sökülüp takılıyor zaten bagaja yapıştırılan&vidalanan menteşelerden, uzun yolda vs. demonte edip giderim, ş.içi kullanımda montajlarım. Bugün ankara emniyet müdürlüğünden net cevabı alıdm; "konu hakkında olumlu yada olumsuz yasal bir düzenleme yoktur". Yarın gidip aynen bu şekilde tutanak vermeleri için zorlayacağım ilgilileri. Eğer tutanağı alabilirsem muayeneyede kanatla gidip bilerek hafif kusurlu geçirteceğim. İki evrağıda sürekli yanımda taşıyacağım, polis sıkıntı yapmaya kalkarsa birinci evrak-Emniyet Müdürlüğü; yasal düzenleme yok. İnsiyatif kullanıpta "Kardeşim bu senin görüşünü engelliyor, sürücülerin dikkatini dağıtıyor, güvenli değil bu" deyipte ceza makbuzunu çıkartırsa ikinci evrak - tüv muayene raporu - arka kanat araç kullanımına&trafiğe çıkmasına manisi olmayan hafif kusurdur. DTM Spoiler işinden şuan için ceza yememenin tek yolu budur. Ha laf anlamazda ceza kesilirse, makbuzu kesinlikle imzalamayın ve 1 hafta içinde bu iki belgeyle beraber bildiğiniz en pahalı avukatın kapısını çalın, o sizin için herşeyi halletsin.

ek: şimdi düşününce farkettim. Bu konuda yasal bir düzenleme yoksa zaten, polis mecburen "Kardeşim bu senin görüşünü engelliyor, sürücülerin dikkatini dağıtıyor, güvenli değil bu" diyerek ceza kesecektir, olmayan bi kanunun cezasını kesemez ya, o yüzden emniyetten tutanak almaya gerek yok aslında. Tüv Turk ten trafiğe çıkmasına mani yoktur raporu yeterli.

Son düzenleme:
Çok yüksek hızda araç kullanamıyorum zaten, şehir içinde bu benzin fiyatında pek imkanım olmuyor. Madurum bu konuda :D Kanat kolay sökülüp takılıyor zaten bagaja yapıştırılan&vidalanan menteşelerden, uzun yolda vs. demonte edip giderim, ş.içi kullanımda montajlarım. Bugün ankara emniyet müdürlüğünden net cevabı alıdm; "konu hakkında olumlu yada olumsuz yasal bir düzenleme yoktur". Yarın gidip aynen bu şekilde tutanak vermeleri için zorlayacağım ilgilileri. Eğer tutanağı alabilirsem muayeneyede kanatla gidip bilerek hafif kusurlu geçirteceğim. İki evrağıda sürekli yanımda taşıyacağım, polis sıkıntı yapmaya kalkarsa birinci evrak-Emniyet Müdürlüğü; yasal düzenleme yok. İnsiyatif kullanıpta "Kardeşim bu senin görüşünü engelliyor, sürücülerin dikkatini dağıtıyor, güvenli değil bu" deyipte ceza makbuzunu çıkartırsa ikinci evrak - tüv muayene raporu - arka kanat araç kullanımına&trafiğe çıkmasına manisi olmayan hafif kusurdur. DTM Spoiler işinden şuan için ceza yememenin tek yolu budur. Ha laf anlamazda ceza kesilirse, makbuzu kesinlikle imzalamayın ve 1 hafta içinde bu iki belgeyle beraber bildiğiniz en pahalı avukatın kapısını çalın, o sizin için herşeyi halletsin.

ek: şimdi düşününce farkettim. Bu konuda yasal bir düzenleme yoksa zaten, polis mecburen "Kardeşim bu senin görüşünü engelliyor, sürücülerin dikkatini dağıtıyor, güvenli değil bu" diyerek ceza kesecektir, olmayan bi kanunun cezasını kesemez ya, o yüzden emniyetten tutanak almaya gerek yok aslında. Tüv Turk ten trafiğe çıkmasına mani yoktur raporu yeterli.

değermi bir kanat için bu kadar sıkıntılara ağız lagalugasına girip kapı kapı gezmeye diyicem ama zevk meselesi herhalde :)

değermi bir kanat için bu kadar sıkıntılara ağız lagalugasına girip kapı kapı gezmeye diyicem ama zevk meselesi herhalde :)
:D:D tabi canım, meraklısı uğraşır. Benim çok hoşuma gidiyor dtm kanat, ama insanların pek uğraşacağı bişey değil, uğraşmamışlarda zira, konu hakkında 2 gündür araştırıyorum herşey muallaktaydı. Uğraşmamın tek sebebide hoşuma gitmesi değil aslında, bu polislerin "kral benim" tavırlarından nefret ediyorum, polise yağlanacaksın, polisi alttan alacaksın, ne derse tamam diyeceksin, polis paşadır, istediğini yapar. Çok defa münakaşaya girdim polislerle bu tutum yüzünden, kendi kasabalarının şerifleri, polis devleti olmuşuz haberimiz yok, bikaç gecede misafir ettiler sağolsunlar bu tartışmalar sonunda :mad:. mebus dayın amcan yoksa geçerli tabi bunlar. Tabi işini doğru yapan ahlaklı polisleri tenzih ederim. İşler düzene göre, kanuna göre, yasaya göre yürüsün istiyorum, herkes sınırını bilsin, herkes haddini bilsin. Sırf bu yüzden uğraşıyorum birazda, bi gözü parlasın tigramı ufukta görünce, şunu bi durdurayımda egomu tatmin edeyim diye neşelensin, kursağında kalsın..

Corsa opc'nin orjinal parçasını bile söktürmeye kalkan bir ülkenin çok bilgili! trafik polisi o dtm yede gerekeni yapar fazlasıyla o spoileri görünce sana şunları söyleyebilir; dikkat dağıtabilir, görüş engelleyebilir, ay sonu gelmiş bi ceza keselim yada o ne öyle bi bakalım :D

Geri