arkadaşlar çok araştırdım forumlarda, bunun cevabını bulamadım, herkes ayrı alem, ben araştırıp cevap vereceğim madem. aAracıma dtm spoiler taktırmak istiyorum, pazarlığını falan herşeyi yaptım, ama trafik çevirmelerine güvenemiyorum. Biraz önce tüv türk ü aradım, gerçek prof. spoilerler dışında hafif kusur yazıp geçirdiklerini söylediler, neye göre ayırıyorsunuz gerçekle aksesuarı dedim, ortalama hızlarda downforce değerlerine bakıyorlarmış, yada spoilerin kendi ağırlığına göre. Göz kararı yazıp geçiyoruz demeye getirdi işin aslı, fabrika çıkışıysa sorun yok, sonradan takılan dtm ler hafif kusurlu. Ama trafik çevirmelerinde sıkıntı çıkabilir dedi, nasıl halledeceğimi sorunca trafik tescille görüşmem gerektiğini söyledi. Ama emniyete ulaşamıyorum bi türlü, bi kere başardım, onda da kimsenin bişey bildiği yok, dtm ne diyeni anlarım da, trafik tescilde kendisine danıştığım bilirkişiden "sipoylır ne ki?" cevabını almak üzdü beni. Neyseki "arkadaki ganat hemşerim" deyince tek seferde anladı. Biri ruhsata işlenecek diyor, biri yasak değil diyor, biri komple yasak diyor.. Neyse işin resmiyeti yapayım, işleteyim ruhsata diyorum, işin kuralı belli değil kitabı belli değil, sonra suçlu biz oluyoruz. 4 tane kendini beğenmiş, niteliksiz polis memuruna laf anlatmak zorunda kalıyorsun, yağlamak zorunda kalıyorsun, ağzının kokusunu çekmek zorunda kalıyorsun. Yarın bizzat gideceğim olmazsa, ordaki yetkiliden yasak değil diyendenden tutanak isteyeceğim, "falan tarihte gelmiştir ruhsatına spoiler işletmek için, işleme gerek görülmemiş geri gönderilmiştir" diye, lagaluga eden olursa çevirmede atacağım suratına. Ama onuda vermez ki benim güzel emniyetim. Tutanak isteyince eminim ki "kardeşim sıra var, uzatma, hadi" diye savacak başından beni.. Neyse bu konuyla ilgili bişeyler öğrendikçe paylaşacağım dtm düşünen arkadaşlar.