Easytronik arızası

alicandislitas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
Aracım 2005 model Astra 1.6 Cosmo
Sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl aratacağımı bilemediğim için yeni konu açmak zorunda kaldım. Daha önceden açıldıysa kusura bakyın.

Araçta genel olarak bir sıkıntı yok ama ayda 1 veya 2 kere otomatik vites göstergesindeki ışıklar sönüyor ve araç vites değiştiğinde gaz kesiyor. sonra biraz sonra hemen düzelip eskisi gibi oluyor. Bu arada daha önce yanmayan sadece araç kaydığında yanan uyarı lambası da yanmaya başlıyor. Nasıl olduğunu anlamadım elimde kalacak diye korkuyorum. Tam anlatamadığımın bende farkındayım bu yüzden bi video çektim. Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara..

http://www.youtube.com/watch?v=tGArCzshVp0&feature=youtu.be

Bir keresinde arabayı geri vitese geçirememiştim. R yanıp sönüyordu. Akü başını çıkar tak dedi usta düzeli belki. Bende söktüm taktım düzelmedi. Sonrasında yola çıkınca düzeldi kendiliğinden. hava -30 u falan görmüştü gece herhalde dondu hareketlenince düzeldi dedim geçtim sonrasında olmaya başladı bu olay. Yazılımsal bişey olabilir mi acaba ? Baştan yazılım attırsak düzelir mi ??

arkadaşlar yok mu fikri olan ya da daha önce böyle bir sorun yaşayan ??

Öncelikle yeniden program attırıp sonra hava alma- alıştırma-vites temas aralığı yaptırıp öyle denenmeli yoksa baskının durumuna bakılmalı yoksa beyine bakılıp revize edilmeli yoksa bilindik çıkma bakılmalı yada yeni beyin alınmalı.

Geri