ebay dan alışveriş hakkında bilgisi olanlar !..

devil_berk22

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.autoclubturkey.com
arkadaşlar ebay adlı yabancı alışveriş sitesinden daha önce alışveriş yapan varmı ? bazıları oradan mal alınmaz dolandırıcı dolu derken, diğer arkadaşlar ise alabilirsin diyor ? bu alışverişlerde dikkat edilmesi gereken kural varmıdır sizce oradan ürün almak mantıklımı hem fiyat olarak hemde güven olarak. ör: oradan bir tampon beğendik tr ye girişi sorun olurmu veya kargo parasıdır vs diğer ücretlerdir tr ile aynı paraya gelirmi ve üyelik vs diğer şeyler nasıldır nereden üye olunur kısacası bu site ile bilgi sahibi arakdaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim hem kendim hemde bilmeyen arkadaşlarım için faydalı olacağını düşünmekteyim. Teşekkürler h.forumlar dilerim.

Ebay bircok kullanicinin bir araya gelerek satis yaptigi bir sitedir. Sahibinden.com adresinin bir benzeri. Hatta ve hatta gittigidiyor.com adresi'de Ebay'indir. Uye olmak kolay oralarini anlatamam cunku ulkesine gore degisir. Alisveris yapmadan once dikkat etmen gereken seyler. Alicak oldugun urunun sayfasindaki cumleleri iyice anlaman. Urunu aldiktan sonra iptal etme hakkin var fakat urunun reklami icin gereken parayi odemek zorundasin. 1-2 $ bir ucreti var. Bu islemi cok sik tekrarlarsan da uyelik haklarin silinebilir. Bunlarin disinda eger bir parca alicaksan, bireysel kullanicilar yerine sirket tarzindaki kullanicilari tercih etmelisin. Bireysel kullanicilarda geri iade, garanti vs. bunlar yoktur. Alicilarin nickleri yaninda yildizlar vardir ve powerseller tarzinda seyler yazar. Bu onlarin guvenilir satici olduklarini gosterir.

Urunu almadan once PAYPAL araciligi ile odeme secenegi olan saticilari secmelisin. Herhangi bir sorun ile karsilasirsan paranin geri iadesini alabiliyorsun veyahut PAYPAL avukatlari araciligiyla dava acabiliyorsun.

PAYPAL uyeligi icin de kredi kartini kayit ettirdikten sonra kartindan 1-2 dolar bir ucret cekerler ve o ucret karsiligi ekstrene yanciyacak aktivasyon kodu gonderirler. Sen bu aktivasyon kodunu girdiginde 1-2 dolarlik cekilen ucret kartina geri iade edilir. Bunun anlami karsidaki saticiya guven saglamaktir. Vermis oldugun kredi karti kacak mi degil mi bunlarin onune gecebilmek icin yapilmis bir uygulamadir. Ilk yapacagin is bu olsun. Aksi takdirde problemler yasayabilirsin ve saticidan olumsuz yorumlar alabilirsin.

Urun kargolama, gumruk vergisi ve diger ucretler...

Urunu almadan once mutlaka saticaya bulundugun ulkeye kargo gonderip gondermediklerini sorman gerekir ki bir cok sirket Avrupa Birligi Uyesi olan ulkelerin disinda gondermiyorlar. Kargo sirketleriyle anlasmalarindan kaynaklanan birsey. TR'ye gelicek kargolarda onemli olan fatura fiyati. 100 Euro'nun uzerini gectigi zaman ( kargo parasi da faturaya yansiyor ) gumruk vergisi alabilirler. Ufak tefek 10-20 Euro'luk seylerde sikinti cikmaz ama gelmesi 2-3 haftayi bulur. Alicak oldugun urunun fiyati misal 200 Euro ise ve kargo islemi de 80 Euro tutuyorsa. Sana faturalanan bedel 280 Euro'dur. Gumruk memurlari da bu tutar uzerinden gumruk vergisi uyguluyorlar. Bildigim kadariyla %18 gibi bir tutar ve 35-40 TL'de form ivir zivir parasi.

Mesela alicak oldugun urun Ebay'de 200 euro'ya satiliyorsa ve TR'de ayni urunu 600-700 TL civarinda bir tutara bulabiliyorsan. Bence alma derim. Ugrastigina degmez. Beklemesi de cabasi...Zaten sana kargo ve gumruk parasiyla 600'e yakin bir fiyat cikacaktir. 100 TL icinde 3-4 hafta beklemek can sikici birsey ki bir de bir ton ugrasmasi var.

Fakat TR'de 2bin TL olur. Ebay uzerinde ayni parcayi 300-350 Euro'ya temin edersin. Ozaman da kacirma derim. Ya da TR'de bulamayacagin seyleri al derim.

Not : Genelde tampon ve kaporta parcalarini gondermiyorlar. Sebebi de boyutlarindan dolayi. Yurtdisinda bir tanidigin varsa onlara gonder ve onlarda sana gondersin ;) 2 defa kargo parasi vereceksin. Dedigim gibi cok gerekliyse ve TR'den ucuza geliyorsa almalisin.

Ben 4 yıldır sürekli alışveriş yapıyorum daha dolandırılmadım yıllık 2-3bin dolarlık alışverişim var, hiç bi problem yaşamazsın dikkatli dawranırsan.

İsteyenler özel mesaj atsın. paypal ve ebay üyeliği olup da alış veriş yapmaya çalışan fakat çekinen arkadaşlarımıza yardımcı olurum. ürün hakkında satıcı ve kargo yöntemleri hakkında gerkli yönlendirmeleri yaparım. Genel bilgiler değil sadece karar verilmiş ürünler hakkında. Aracılık ve komisyon karşılığında iş yapmam. Kolay gelsin

ebaydan alısveriş yapacaksan eger,
tr de olmayan malzeme al derim..
mdgencer demiş zaten:D

berk arac icin yedek parca getiremiyosun diye biliyorum ama tuning yedek parcaya girermi onuda bilmiyorumn onun disinda ebaydan guvenle alisveris yapabilirsin ben cok yaptim hem amerikada hem turkiyede hic sorun yasamadiml;)

Geri