Ebay den nasıl alışveriş yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogun06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ogun06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Ebay den alışveriş yapmak istiyorum. Aracım için direksiyon almayı düşünüyorum hatta bi tane buldum bile;

http://www.ebay.de/itm/Irmscher-Car...658001756?pt=DE_Autoteile&hash=item4cfcc0b35c

Ancak ebay den nasıl alışveriş yapılır bilmiyorum. Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

e-bay da en önemli konular satıcının ürünü Türkiye'ye kargo yapıp yapmadığı belli bir ücreti aşan ürünlerde gümrük problemi ve ödeme ile ilgili sıkıntılar..öncelikle satıcıyla iletişime geçip ürünü ülkemize gönderip gönderemeyeceğini sorun.%90 ı göndermez,ikincisi de paypal adında uluslararası bir ödeme sistemi var.oraya üye olup kredi kartını tanımlayacaksın.ama güvenlik açısından küçük limitli bir ek kart al ve onu bu işlerde kullan.diğeri de 75 euroyu aşan ürünlerde gümrük vergisi alınıyor o zaman da starı yüzünü geçiyor.75 euro benim aklımda kalan fiyat,bu değişmiş olabilir. ben ebay.uk tan alışveriş yapıyorum orası ingilizce,sen ebay.de ye bakmışsın.nette iyibey.com.diye bi site var.oradan kapsamlı bilgi alabilirsin.kolay gelsin,ilkinden sonrası kolay olur ;)

Ebay hesabınız yoksa öncelikle ebay hesabı açmalısınız.Kredi kartı kendi adınıza olması gerekir,alışverişlerin kolaylığı açısından.Kredi kartınızı internet kullanımına aktif ettiyseniz,paypal hesabı açmalısınız..Paypal kredi kartı bilgilerinizi paylaşmaz,sizin yerinize ürünün karşılığının ödeneceğini temin eder..
Paypal internetten,özellikle yurtdışı alışverişde en güvenilir aracıdır..Kredi kartı bilgilerinizi üye olurken tanımlatırsınız.Birkaç dolar karşılığında hesabınızdan bir kereliğine mahsus ücret çekilir..Ancak sonrasında aktif olarak alışverişlerinizi güvenle yapabilirsiniz..Herhangi bir sorun oluştuğunda dispute açıp sizi satıcıyla bir araya getirip anlaşma yapabilmenizi sağlar.Ürün ödemesi yaptıktan sonraki 40 güne kadar dispute(itiraz) hakkınız vardır.
(Not: Paypal hesabı olan arkadaşlar,mail kutularınada dikkat etmeli..Hiçbir zaman şifre talebi,şu linkten giriş yapmalısınız talepleri olmaz paypalın..)
Burda önemli olan yurtdışından parça getirilirken,güzel verimli çalışan gümrüğümüzde parçaların ne kadar vergiye tabi tutulacağıdır..100dolar üstü faturalı her ürün yanlış bilmiyorsam %20 civarında vergilendiriliyor..

Geri