Arkadaşlar merhaba. 2011 Model Astra (1,3cdti HB H kasa easytronic 120,000km) sahibiyiz. İlk 3 bakımı yetkili serviste, diğer bakımları özel servislerde yapıldı. Aracımızdan gayet memnunuz. Rutin km bakımları dışında; akü probleminden dolayı şarj dinamosu( yaklaşık 70.000kmde) ve kızdırma bujileri(yaklaşık 110.000kmde) değişti. Son bir aydır uzun yolda yaklaşık 100km yol katettikten sonra esp ve servis ışıkları yanıyor, otomatik kullanımda vites geçişleri 3000-3500 devir üzerinde gerçekleşiyor. Nadiren manuel/otomatik geçişi sağlanmıyor, sport tuşu aktif olmuyor. Motor susturup tekrar çalıştırıldığında arıza kayboluyor, yola devam ederken bir müddet sonra arıza lışıkları tekrar yanıyor. Sürüşe bu şekilde devam edildiğinde servis lambası ara ara sönüp tekrar yanıyor. Esp ışığı sabit yanıyor. Gaz fren= ECN 11508 ve 170008 arıza kodlarını alıyorum. Aracı ustama götürdüm. Kalorifer/ısıtma sorunu yaşayıp yaşamadığımızı sordu. "Termostat arızası veriyor. Bi değiştirelim" diyor.
İnternette bir çok yerde aynı arızayı yaşayanlar olmuş. Bir kısmı termostat değiştirdiğini sorunun çözülmediğini söylemiş. Bir yerde ABS konnektörlerinde korozyondan kaynaklanabilir demiş (bana mantıklı geldi). Ancak, henüz sorununu ne şekilde giderdiğini paylaşan olmamış. Eğer yardımcı olan olursa, ben bunu paylaşmak istiyorum
Bu konuda çaba gösterecek herkese şimdiden teşekkür ederim...
İnternette bir çok yerde aynı arızayı yaşayanlar olmuş. Bir kısmı termostat değiştirdiğini sorunun çözülmediğini söylemiş. Bir yerde ABS konnektörlerinde korozyondan kaynaklanabilir demiş (bana mantıklı geldi). Ancak, henüz sorununu ne şekilde giderdiğini paylaşan olmamış. Eğer yardımcı olan olursa, ben bunu paylaşmak istiyorum
Bu konuda çaba gösterecek herkese şimdiden teşekkür ederim...