Egzost Emisyon Ölçümü Hakkında

viper&viper

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar slm,
Bu muayene konularında biraz cahilim galiba :) Aracın Trafik Muaynesi ile Egzost Emisyon ölçümü farklı mı?
Aracımın muaynesini yeni yaptırdım, 2011'e kadar geçerliliği var. İlgili muayne temiz hologramı egzost emisyonu için de geçerli mi yoksa ayrı olarak bir de egzost muaynesine mi girmem gerekiyor ?
Bir sitede bulduğum bilgilere göre 3 yaşını doldurmuş araçların 2 senede bir egzost muaynesine girmesi gerekiyormuş. Benim araç 3 yaşını doldurdu ve üzerinden 1 ay geçti. Cezai işlemlerle ilgili olarak da

"’Egzoz ölçümü yapılmayan araçların sahiplerine 646 TL, yönetmelikte belirtilen standartlara aykırı emisyona sahip olan motorlu taşıt sahiplerine de 1.293 TL idari para cezası uygulanacaktır"

deniyor. Şimdi ben bu muayneyi yaptırırsam 60 küsür de ceza mı ödicem ?

Aracın muayene gecerliliği 2 sene zaten onda sorun yok sizin, egzoz muayeneside 10 yasını gecmemis araclar icin 2 senede bir ayrıca o gecikme cezası yok eger cevirme esnasında egzoz olcumu yapılmadıgı tespit edilirse o zaman 646 ytl ceza.

arkadaşlar bu konuda ende bişey soracağım aracımı ocak ayında aldım normal muayenesi ve ekzoz muayenesi tamamdı bi daha muayeneye sokmaya gerek yoktu devir alırken peki ekzoz muayeneside geçerlimi oda 2010 a kadar yapılmış onu taşıyorum ama sora bi sakata gelmeyeyim geçerli olup olmadığını ssöylerseniz ii olur bi daha yaptırmalıyım.

Geri