egzoz emisyon lambası

mesutbursaa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhabalar,
iki gündür aracımda egzoz gazı lambası yanma problemi var.araç lpg li bu arada.ilk çalıştırmada gaza geçtikten sonra bi titreme sonra hafif gaz yememe ve lamba yanıyor.bi müddet gittikten sonra aracı benzine alıp kullandım, sonra stop edip tekrar çalıştırdım söndü.iki gündür aynı olay oldu.hata kodu ecn 30401. bilgisi olan var mı acaba?

Kardeş bende aracıma lpg taktırdıktan beri o ışıkla uğraşıyorum servise götürüyorum söndürüyolar iki gün sonra tekrar aynı şey bence onla yaşamaya alışmalısın benimkine bir çözüm bulamadılar malesef

arıza koduna baktık.sorun ateşleme bobini olarak gözüküyor.bana da sorun lpg kaynaklı gibi geldi.bakalım yarın bi göstercem.sen servise götürünce ustalar lambanın yanmasını neye bağladılar?

lpg katalizör uyumsuzluğu

ecn 30401 = p304 balke 01

P0304 - Tespit Silindir 4 Tekleme

atesleme problemi 4 cü silindir...buji????? olabilirmi

Son düzenleme:
P0304 Cylinder 4 Misfire Detected

4 numarali silindir tekleme,

ilk olarak yapacaklariniz :

1. Buji degisikligi (eger son degisimden beri 10000 kmyi gecmediyse bunu dikkate almayin)
2. Eger ariza devam ederse, carbon clean yaptirin, tekrar ariza kodlari silin, eger tekrar yanarsa bir kez daha carbon clean yaptirin. Olmazsa (Maliyet 2 si icin 100 TL - bu islem icin bosch servisleri oneririm hem carbon clean yaparlar hemde ariza kodlarini ucretsiz silerler)
3. Eger ariza gecmez ise, bobin degistirin. Bobinden sonra yine hala ayni hata devam ederse (Maliyet 220 TL)
4. Ust kapak acilacak. (Maliyet 750 TL)

Dip not: Eger aracinizda vuruntulu calisma, tekleme vs olursa aracla uzun mesafe surmeyin hatta hic surmeyin, cekici cagrin ve servisse cekici ile gidin, silindir teklemesi katalizore cig gaz gitmesine ve katalizorun ariza yapmasina sebep olur.

Son düzenleme:
arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.p0304 4 nolu silindir tekleme.ben de bunu buldum hata kodundan.aracı alalı 5 ay oldu.16000 km de. buji değişikliği 10000 km yi geçti.astra opc arkadaşımın önerilerini yerine getircem sırayla.sonucu öğrenince haber veririm burdan.

bugün servise götürdüm.lpg den olabilir yoksa ateşleme bobini değiştireceğiz dediler ve arıza kodunu sildiler.brc servisine gittim baktılar enjektörde falan birşey yok dediler.akşam eve geldim egzoz lambası yolda sanki yanar gibi oldu.durdum baktık arıza koduna bu sefer 017011 verdi.kafam karıştı iyice.'P0170 - Fuel Trim Bank 1' demekmiş arıza kodu.şimdi de bu çıktı.hadi uğraş dur.

bugün servise götürdüm.lpg den olabilir yoksa ateşleme bobini değiştireceğiz dediler ve arıza kodunu sildiler.brc servisine gittim baktılar enjektörde falan birşey yok dediler.akşam eve geldim egzoz lambası yolda sanki yanar gibi oldu.durdum baktık arıza koduna bu sefer 017011 verdi.kafam karıştı iyice.'P0170 - Fuel Trim Bank 1' demekmiş arıza kodu.şimdi de bu çıktı.hadi uğraş dur.
lpg den dolayidir...hava soguk ise debimetre ölcümü hata vermis olabilir..

Geri