Egzoz Gazı Lambası Yardımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

murocan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar herkese selam,
Aracım 2001 model Corsa Comfort 1.4
Geçen gün istanbuldan Ankaraya giderken Egzos gazı lambası yandı, kullanma kitapçığına baktım Egzoz gazı lambası yanıp sönerse arıza var demektir, devamlı yanarsa Egzoz gazı değerleri aşılır diye yazıyordu.
2 gün boyunca o lamba yanık kaldı faka 2 gün sonra kendiliğinden söndü.
Ankarada bi tamirciye sordum bişeyi yanmıştır değiştirmen lazım dedi, ama lamba yanmıyor şimdi herşey normal gözüküyor acaba sorun nedir, problem vermiştir, bişeyleri değiştirmem gerekirmi ???
Teşekkürler
Murat Alkan, İstanbul

Son düzenleme:
Öncelikle aracınızın model yılı 91 deil herhalde 01 model comfort yazmak istediniz herhalde.(ya da ben yanılıorum)Işığın sönmüş olması beyinin arızayı hafızasına kaydettiği anlamına gelir. Büyük ihtimalle cihaza bağladığınızda verilmiş olan hata kodlarının içinde bu hatanın sebebini ve de kodunu rahatça görebilirsiniz. Bunu öğrenirseniz daha iyi olur. Çünkü beyin kaydettiği zaman da hata kodunu, araçlarda belirgin ölçüde performans kayıbı ve de yakıt artışı görülebilinir. Tam olarak arızayı sildirmenizi, sonra da sebebini araştırmanızı tavsiye ederim. Bi çok sebepleri olabilir...

bendede 2001 model astra var bendede o ışık 3 aydır yanıyor. benim egzost dağılmış bir haldeydi. bugün gittim egzostu değiştirdim hala yanmaya devam ediyor ışık. benimki neden sönmüyor.

Sorun (lambada) oksijen sensöründe .Değiştirilmesi gerekiyor. ;)

Geri