Egzoz hakkında bir soru...

saiffilmenam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese hayırlı günler. Sorum şu.
Bende Corsa 1.6 gsi var gecen gün kasisten geçerken egzoz koptu. Kaynatan usta bunun son susturucu dağılmış ve bu 1.4 susturucusu. Arabani sıkar dedi.
Manifolttan sonra 51 lik düz boru gelip sonuna aracın kendi son susturucusunu koymak isriyorum. Sizce kendi 1.6 egzozunu mu koyayim yoksa 2.0 başka bir egzozmu. Mantigima gore 1.4 sıkarsa 2.0 rahatlatır... İlginize tesekurler

bende egzozdan çok çektim. Yanlış hatırlamıyosam egzoz susturucularının yaptığı bir basınç var ve bu alt devirleri dengeliyor. Gaz ne kadar rahat çıkarsa üst devirler canlanır alt devirlerde basınç düştüğü için çekişten düşer. Benim anladığım buydu. Nitekim de aynısını uygulamalı yaşadım. Bence en güzeli olan kendi orjinal 1.6 susturucusunu takın

bende egzozdan çok çektim. Yanlış hatırlamıyosam egzoz susturucularının yaptığı bir basınç var ve bu alt devirleri dengeliyor. Gaz ne kadar rahat çıkarsa üst devirler canlanır alt devirlerde basınç düştüğü için çekişten düşer. Benim anladığım buydu. Nitekim de aynısını uygulamalı yaşadım. Bence en güzeli olan kendi orjinal 1.6 susturucusunu takın
Teşekkür ederim. Peki son susturucusu orijinal yaptık diyelim. Düz boru koysam alt devirlerde beni cok geri atarmi. Yani şöyle 4den 2ye orijinal manifold ve boru. Sonrası son susturucuya kadar 51 lik düz boru.

Teşekkür ederim. Peki son susturucusu orijinal yaptık diyelim. Düz boru koysam alt devirlerde beni cok geri atarmi. Yani şöyle 4den 2ye orijinal manifold ve boru. Sonrası son susturucuya kadar 51 lik düz boru.

Egzoz konusunda çok bilgili değilim son susturucuyu iptal ettirmiştim sonra geri taktırıp son susturucu ile orta susturucu arasından ek almıştım. Bu aldığım ek bile etkilemişti. En güzelinin orjinali olduğuna karar vermiştim. Tabi egzoz sistemi ile kullanan birçok kullanıcı var benim sorunum alt devirlerin çok düşmesiydi şehir içinde zorluyordu beni kaldırmak zorlaşıyordu. Sizin için sorun değilse kaliteli bir egzozcuda olabilir diye düşünüyorum

Gereksiz yere para harcama kendi fabrikasyon sustrucusu ölçülerinde bir tane bağla çıkış kısmınada paslanmaz çelik egzoz ucu bağla derim. Bunun yanında GSi motor avantajını kullanarak açık hava filtresi takıp davlumbaz kısmından da soğuk hava verecek olan alüminyum borulardan geçirirsen çok daha etkili ve faydalı bir işlem yapmış olursunuz.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri