egzozda siyah duman var ve sıvı aktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mutlu2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mutlu2

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
bugün bir yakınıma verdiğim arabayı aldıktan sonra mototda değişik sesler fark ettim. ilk kalkışta daha belirgin olan  ve '' meme'' sesi diye bilinen minik patlamalar oldu. park ettiğim yerde  boşta gaz verdim  ve  egzoz  çıkışında siyah  sıvı püskürdüğünü gördüm.. ayrıca az da olsa  siyah duman atıyordu yakınım''  benzin ikaz lambası yandıktan sonra 10 km kadar yol yapıp benzin aldığını söyledi''  bu  şekilde kalan benzini bitirmeli miyim yoksa,  çok mu geç....

Ynt: egzozda siyah duman var ve sıvı aktı

mutlu link' Alıntı:
bugün bir yakınıma verdiğim arabayı aldıktan sonra mototda değişik sesler fark ettim. ilk kalkışta daha belirgin olan  ve '' meme'' sesi diye bilinen minik patlamalar oldu. park ettiğim yerde  boşta gaz verdim  ve   egzoz  çıkışında siyah  sıvı püskürdüğünü gördüm.. ayrıca az da olsa  siyah duman atıyordu yakınım''  benzin ikaz lambası yandıktan sonra 10 km kadar yol yapıp benzin aldığını söyledi''   bu  şekilde kalan benzini bitirmeli miyim yoksa,  çok mu geç....

Daha fazla gecikmeden servise gidin filtreleri ve enjektörleri kontrol etsinler.

araca benzin yerine mazot koymuş olabilirler.kontrol ettirin

ze623 link' Alıntı:
araca benzin yerine mazot koymuş olabilirler.kontrol ettirin

Benimde aklıma ilk bu geldi.  ::)
Yakınınız yakıt aldıktan sonra aracınızı kullandınız mı?
Bu bahsettiğiniz sorunlar yakıt alındıktan sonra mı ortaya çıktı?

Eğer yakıt alındıktan sonra bu sorunları yaşamaya başladıysanız muhtemelen yakıt kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz.
Aracınızı depodaki bu yakıtla çok fazla kullanmadan hemen kontrollerini yaptırmanızı tavsiye ederim. 

piyasada mazot fiyatına satılan benzinlerden koymuşsa bu ses ve egzozdan çıkan sıvılar olabilir diye düşünüyorum

sallierim link' Alıntı:
piyasada mazot fiyatına satılan benzinlerden koymuşsa bu ses ve egzozdan çıkan sıvılar olabilir diye düşünüyorum

+1

kötü veya yanlış yakıt en kısa yoldon kontrol ettirmek gerek

Bencede kötü ve ucuz yakıttan olabilir.Bence o yakıtla daha fazla kullanmayın.

arkas' a  götürdüm. yakıttan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorlar. yarım depo '' güvenilir''  yakıt alıp  kullanmamı ve zamanla  öksürük seslerinin azalacağını    söylediler. tam dolu depoyla kullanıyorum.  umarım  tekrarlamaz bu sorun.  herkese  teşekkürler.

Geri