Ekonomik park.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERKEZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERKEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Ekonomik park biraz şaka yapar gibi oldu ekonomik sürüş desek daha güzel olur. Havalar soğudu marşa basıp yola koyulduğumuzda ilk 2 km lik yolumda yol bilgisayarından en az 10 km lik menzil kayboluyor onun yerine marşa basıp yakalaşık 2 dk bekleyip yola koyulduğumda tüketim normal. konuyu motor soğuken rölentiyi tutturabilmek gidişinde performans kaybı olamaması için aşırı zengin karışıma bağladım yani tavsiyem yola çıkmadan önce 2 dakika beklemek bütçemize ve yağlanmadan dolayı motorun ömrüne yarar sağlar.

Tabi bu dediklerim kendi aklımda şekillenen sonuçlar yanlışım varsa düzeltiniz.

özellikle dizel araçlarda beklemek ve motor soğukken aracı fazla zorlamamak yararımıza olacaktır

astranın kitapçığında beklemeyin yazıyordu.

Son düzenleme:
bende bekleme taraftarıyım her sabah aynı saatte işe gittiğimiz komşularım var birinde caddy birinde megan birinde dacıa logan var her sbah 3 ude marşa basmalarıyla hareket etmeleri bir oluyor ben çalıştırıyoeum arabayı camları silene kadar ısıtıyorum ben babamdan öyle gördum

valla bende özellikle kış şartlarında en az 1dk bekliyorum. malum lpg kullanıyoruz. gideceğimiz yere benzinle gideceksek nerde bunun ekonomikliği :D

Bende sabah ilk çalıştırmada 20-30 sn. bekliyorum. Nedeni, motorun ısınması için değil, gerekli olan yağlanmanın olması için. Sonra motoru zorlamadan yola devam.

Geri