Elektirik Kesmesi

darkmacesty

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mrb arkadaşlar opel corsa c kullanıcısıyım.Arıza şu; araçla seyir halindeyken bazen bütün göstergelerinin gidip tekrar geldiğini sanki elektirik kesilmiş gibi kilometre,devir saati göstergeleri takılı kalıdığını ve bi süre sonra herşey normale döndüğünü farkettim.servise sordum araçta bi arıza olmadığını söylediler.acaba aracımdaki arıza nedir.bilgilendirirseniz sevinirim.

sadece kadranda km devir saat sorun ise ABS Beyni Olma ihtimali var elektrik gidiyorsa komple park lambaları hararet benzinde mi düşüyor öyle ise km tablosunun girişinde lehim çatlağı vardır

hız göstergesi devir saati takılı kalıyor sanki stop etmiş gibi.gösterge panelindeki ışıklar gidiyo (km sayacı) örneğin (sinyal versem bile içerideki sinyal ışığı çalışmıyor ama dış lambalar sinyal veriyor) 30 veya 40 sn sonra aracı sanki yeni çalıştıracak gibi bütün ışıklar yanıp herşey normale dönüyor.

bu arada yazmayı unutmuşum aracım 2006 corsa 1.3 cdti

İlk etap, Paneli söküp, lehimleri kontrol ederek temizleyip takmanızı öneririm.

benzer sıkıntılarla bir haftadır uğraşıp durdum, sonunda çözümü bugün buldum. sküden çıkan şasi kablosunu, otomobilin şasisine bağlayan somun düşmüştü. taktık sorunlar düzeldi. seninde bu somun gevşemişse sıkıntılara neden oluyor olabilir. bir bak derim.

Küçük bir deneyim;
Eskişehir Opel yetkili servisi olan ALPATA nın olabilir geçici dediği bu sorun yüzünden(gösterge lambalarının hepsi yandı söndü vs) adapazarı yakınlarında yolda kaldım. Mutlaka şarj dinamona baktırt konjektör sorunu sonrası yolda kalabilirsin.

arabamla tümsekten geçtiğim anda veya araç sarsıldığında bende komple elektriği kesip araç stop ediyordu. senin aracında stop ediyor anladığım kadarıyla.
benim aracımda sorun sigortadan çıktı devrelerden birisi gevşemiş ve bir sarsıntı halinde kendini bırakıp stop ediyor. bu şekilde sorunu çözdük.
sende bi baktır derim

Geri