Emniyet Kemeri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ßeta®
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ßeta®

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Kaza esnasında eğer ki emniyet kemeri takılı değilse hava yastıkları açılmıyormuş bu konuda düşünceleriniz nedir acaba ?

Ynt: Emniyet Kemeri

Modelden modele belki de markadan markaya değişiyor olabilir ancak en son yaşanan örnekte çok yakın bir dostum Astra H ile kaza yaptı aracı pert oldu. Emniyet kemeri takılı değildi ama havayastıkları açıldı.

Arkadaş Wolkswagen aracı ile kaza yaptı acılmadı hava yastıkları şikayette bulundu ve haksız görüldü çünkü hava yastıkları emniyet kemeri takılı olmadığı için açılmamış bu yüzden sorma ihtiyacı duydum ...

Benim aracımda pert oldu ama hava yastıklarım açılmadı. Emniyet kemerimde takılıydı ama açılmadı. Hukuksal yollardan hakkını ara dediler ama uğraşmak istemedim..

Ama avrupada kazada bacaklarını ve bir kolunu kaybeden adam opelden 2.5 milyon euro tazminat almış hava yastıkları açılmamış die  ..!

Emniyet kemeri CANDIR.... Kısa mesafe dahi olsa mutlaka takılmalı diye düşünüyorum.

ToBeCaReFuLL link' Alıntı:
Emniyet kemeri CANDIR.... Kısa mesafe dahi olsa mutlaka takılmalı diye düşünüyorum.

images

Hep aynı şekilde olur ya, kırkyılda bir takmazsın emniyet kemerini o zaman başına bir şey gelir. Önceki aracım corsa ydı ve aynen dediğim gibi oldu. Bir kere emniyet kemerini takmadım, onda da ara yoldan gelen minibüse patlattım. Emniyet kemeri takılı değildi ama hava yastıkları açıldı. Araba pert olmadı, ataköy servise tamiri yapıldı. Sonra bende sattım.

Eger emniyet kemeri takili degilken kaza sirasinda airbag acilmasin diye ayarlanmissa o zaman bu ayarlamayi yapanlar haralde emniyet kemeri bile takmayan bilincsiz biri icin airbag acip kurtarmaya gerek yok diye düsündüler.

Bildigim kadariyla airbag ivme sensörüne ve koltugun dolu olmadigina bakiyor.

Ford en son emniyet kemerinde hava yastığı olan sistem üzerinde çalışıyordu ne zaman hangi araçla piyasaya sürecekler merak ediyorum ben evin önünden garaja park etmek için gittiğimde bile emniyet kemerini takıyorum alışkanlık oldu takılı olmadığında sanki koltukdan fırlayacakmışım gibi hissediyorum...

Emniyet kemeri takılı olduğunda açılan hava yastığıda var,açılmayanda ama siz yinede takın.Hayat kurtarıyor çünkü.Ben çok kısa bir mesafeyede gitsem takarım.

Geri