En iyi silecek lastiği hangisi

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar sizce en iyi araba silecek lastiği hangisi ben ne kullansam 2 ay sonra camda iz yada direk iz ve ses yapıyor

banana denen silecek kullandım yalan çıkdı 2 ay sonra camda iz bırakmaya başladı bir aksesuarcıdan alman malı bir lastik aldım oda 2 ay dayandı camda hafifden iz yapmaya başlayınca yol göründü şimdi tekrar lastik alıcam

araştıroyurm am bunaldım her kafadan bir ses çıkıyor

biri bosch diyor aerotwin biri würth al diyor biri valeo al diyor 6 ay götürse atıp kalkıp dua edicem 1 seneyide geçdim sizin yorumlarınız nedir bu konuda

Arkadaşımın aracında Valeo bi tanesi diğeri Bosch çok güzel siliyor yeni taktık ama tak tak ses yapıyor anlamadık.

Geçen gün Bosch aldım şimdilik çok iyi ama ne kadar gider bilmiyorum.

Takım olarak bosh al kullan aracına uygun boyda.ne ses var nede çizik tam bir senedir kullanıyorum.sen sürekli lastik bozuyorsan kullandığın cam suyunda bir sıkıntı olabilir.lastiğin formasyonunu bozuyordur yada sertlestiriyordur.size tavsiyem bildiğiniz araba cilasını ön cama uygulayın lastik değişiminden önce.zaten çok su tutmayacaktır.cila lastiğide besleyecektir.

ön camı ince pasta ile hafifçe pastalayıp, cila yapın. ( cilanın içerisine az bir miktar ince pasta ilave dedip de yapabilirsiniz) camdaki fazla gözle görünmeyen ama lastiklere zarar veren maddeleri ve pürüzleri temizlemiş olursunuz. hem silecekleriniz daha düzgün siler, hem daha uzun süre kullanırsınız, hem de cam su tutmaz. su hemen kayarak iner.

yok tam aksine ben çok dengesiz ortamlarda bulunuyorum misal silivride kar oluyor öğlen istanbulda güneş bende silicekleri çok kullanırım camda hafif iz görsem çalıştırırım nedendir bilmiyorum bir zaman sonra ya silecek iz yada ses ada her ikisinide yapıyor beni deli ediyor..

ben bu yüzden bir cam çizdim birde o yüzden artık erken değiştiriyorum..

bu boschada güven olmuyorki üç kalitesi varmış çin malı sahtesi uzakdoğu orjinali bide almanya orjinali hangisi hangisi nerden bilicezki nerden alıcaz...

Ne marka olur ise olsun en iyi silginin ömrü bir yıl kadardır. Yıllardır bosch kullanmayı tercih ediyorum. Bir çifti kaliteli bosch silginin fiyatı 40-50 lira arasında değişirken piyasada 10-15 liraya satılan çin malı boschların kalitesi tartışılır. Bir de en sık yapılan hata; silgi lastiklerinin camda daha kolay kayması için üzerleri kimyasalla kaplıdır. Bu kimyasalın zarar görmemesi için aracı yıkatırken silgi lastikleri sabunlu su ile yıkatmayın, duru su lastik temizliği için yeterlidir. Değişimlerde sırf lastiğin değiştirilmesi yerine süpürgeyi komple değiştirmek daha sağlıklıdır.

Banana (muz) tipi sileceklerden genelde sikayet var sanırım, orj. e devam etmek lazım, bende durumuna bakmadan her yıl değiştiriyorum

teşşekkürler hocam bilgilendirme için

ben boschun orjinalini nerden bulurum istanbulda bu aerotwin modeli varmış millet çok meth ediyor bari birde onu deneyelim fiyatı hakkında bilgisi olan yada nerden alabiliceğim hakkında bilgisi olan varmı

ben araştırdım biraz bu işdeki esas son nokta valeo nun xtrem galiba yanlış yazmıyorsam bir modeli avrupa forumlarındada çok meth ediliyor ama yurt dışı fiyatı bile 45 dolar civarı bir sileceğede o kadar verilmez...

Son düzenleme:
Geri