arkadaşlar merhaba
opel corsa d ile lpg sorunlarım (ufak-tefek de olsa) devam ediyor. aracım 2012. 1.2. essentia.
yakıt tüketimiyle ilgili lpg'yi takan ustaya gittim 2 enjektörümün vurduğunu (tar tar ses yapıyor) ve filtre değişim vaktinin gelmiş olabileceğini söyledi. filtre ve enjektörler için toplam 220 tl gibi bir fiyat verdi.
bu fiyat normal mi? yukarıdaki sorunlarımı nasıl çözebilirim?
teşekkürler.
lpg markasi : gasitaly
opel corsa d ile lpg sorunlarım (ufak-tefek de olsa) devam ediyor. aracım 2012. 1.2. essentia.
- birincisi yakıt tüketimim çok fazla. tam depoyla 330 km gidebiliyorum ki bu tüketim 10 lt/100 km yakıt demek oluyor. (lpg'yi 2.40'tan hesaplarsam 26 kuruş gibi) eski 1.6 aracımda şehiriçi 28 krş yakıyordum. daha iktisatlı olması gerekmez mi?
- ikincisi araç lpg'ye çok çabuk geçiyor. lpg geçiş ısısını yükselttik (40'a ayarlandı) ama 1-2 marştan sonra bu ayarı kaybetmiş gibi davranıp hemen gaza geçiyor stop ediyor. bu sorunumu daha önce başlıkaçıp öneriler almıştım ama sanırım sorun daha büyük lpg ayar tutmuyor gibi duruyor. beyin vs'den olabilir mi?
yakıt tüketimiyle ilgili lpg'yi takan ustaya gittim 2 enjektörümün vurduğunu (tar tar ses yapıyor) ve filtre değişim vaktinin gelmiş olabileceğini söyledi. filtre ve enjektörler için toplam 220 tl gibi bir fiyat verdi.
bu fiyat normal mi? yukarıdaki sorunlarımı nasıl çözebilirim?
teşekkürler.
lpg markasi : gasitaly