far düğmesi aydınlatması sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gökhan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar 98 model vectra cd aracımın far açma kapama kontrol düğmelerinin aydınlatması yanmıyor.aynı araçtan arkadaşımında var. o araçtada aynı sorun var.arkadaşım onun içinde 4 adet minik ampul olduğunu ve değiştirdiği ampulun hemen patladığını söylüyor.arızanın ampullerden kaynakladığını düşünmüyorum.başka bir yerden kısa devre yapıyor olabilirmi?bu arıza vectra b lerde kronikmidir?çaresini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.

vectra b araçların far anahtarında aydınlatma için bir adet ampul var. bazı avrupa tiplerinde sis butonlarındada led var.

far butonunda kontağa bağlı bir adet ampul var en üste birde parkları açınca ortada yanan lamba var. yani toplam iki tane lamba var( sis lambası aktif olunca yanan ikaz lambaları hariç). aşağıdaki linkte far butonunun içini ve lamba yerine led uygulamasını görebilirsiniz...

far butonunda kontağa bağlı bir adet ampul var en üste birde parkları açınca ortada yanan lamba var. yani toplam iki tane lamba var( sis lambası aktif olunca yanan ikaz lambaları hariç). aşağıdaki linkte far butonunun içini ve lamba yerine led uygulamasını görebilirsiniz...
Link nerede göremedim.

Link nerede göremedim.
Far aydınlatma butonundaki ampülü değiştirdim. Çalışmadı ikinci bir ampülde mi var. Kontağa bağlı ampül neresi cevap yazarsanız sevinirim. Bunun sigortası var mı? Ordan olabilir mi?

Geri