fark gorebılıyormusunuz

gentleman_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
9s02nd14dl3.jpg

dolar 1700 sınırında
avro 2100 sınırında
Küresel kriz petrol fiyatlarını da düşürdü. ABD ham petrolü 80, Brent petrolü 77 dolara geriledi. Temmuzdan bu yana fiyatlardaki düşüş yüzde 40’ı aştı.Akaryakıt fiyatlarında geçen aya kadar etkili olan zamlar yerini indirimlere bıraktı.Hem uluslararası borsalarda petrol fiyatlarının gerilemesi hem de içeride dolar kurunun dibe vurması tüketicilere yaradı. 95 oktan kurşunsuz benzinin ortalama pompa fiyatı 4 YKr'lik bir indirimle 3.32 YTL'ye geriledi ve 5 ay önceki fiyatlarına geri döndü. Benzin fiyatlarının 3.55 YTL ile zirve yaptığı 20 gün öncesine göre ise arka arkaya yapılan 4 indirimle fiyatlar yüzde 6.5 oranında gerilemiş oldu. Motorin fiyatlarında da benzer bir seyir izleniyor. Motorin fiyatı dün 2.96 YTL'den 2.88 YTL'ye gerilerken, son bir aydaki indirim yüzde 12'ye yaklaştı.
Akaryakıt fiyatlarının seyrini dışarıda petrol fiyatları, içeride ise dolar kuru belirliyor. Uzmanlar, dışarıda petroldeki düşüşün sürmesi halinde içeride de benzin fiyatlarının gerilemesini bwekliyor.

ama hala resımdekı gıbı bırı bıze sılahını dogrutmus soyuyor

Son düzenleme:
Ben bişey duydumm...Aslı varmı biilmiyorum ama hükümet benzini 2009 sonuna kadar bugünkü fiyatta tutucak deniyor (3.190)..Yani su an sanırım 66 dolar varil fiyatı....Yalnız bir şartla,eger varil fiyatı 90 doları aşarsa tekrar zam yapacakmış...Bunuda krizden az etkilenmek adına yapacaklarmış.. Tabi bu analattıklarım kulaktan dolma şeyler aslı varmı bilmiyorumm...

hargün takip ediyorum dolar düşşe varil fiyatı artıyor, varil düşşe dolar artıyor aynı tas aynı hamam...

hargün takip ediyorum dolar düşşe varil fiyatı artıyor, varil düşşe dolar artıyor aynı tas aynı hamam...
malesef evet...:(

bizim ülkeden petrol bile çıkarsalar artık fiyatların düşeceğine inanmıyorum :D

bizim ülkeden petrol bile çıkarsalar artık fiyatların düşeceğine inanmıyorum :D
dünya yeni enerji kaynakları bulacak, elektrikli güneş enerjili arabalar çıkacak, ondan sonra bizde petrol bulunacak gibi geliyor bana.

Geri