fayans üzerine alçı yapılır mı ?

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
hayırlı akşamlar. mutfakta bıraz tadılata gırıştım. tadılatı yaparkende aklıma fayansın uzerıne alcı cekmek geldı ama nasıl olur olur mu bılemedım. netten araştırıyorum ama duzgun cevap veren bı yerde yok fayanslar eskı beyaz fayanslardan ve cok sağlam yapıştırılmış duvara bunun ıcın fayansın uzerıne alcı tutsun dıye surulen bı malzeme yada bı sıva varmı acaba yada fayansın üzerine çentikler atsam aradanda bı kaç fayansı söksem saglıklı olur mu? fayans üzerine betopan yada alçı bloklardan vıdalamakta geçti aklımdan ama oda son çare tabı daha önce böyle bı uygulama yapan yada bılen var mı?

hayırlı akşamlar. mutfakta bıraz tadılata gırıştım. tadılatı yaparkende aklıma fayansın uzerıne alcı cekmek geldı ama nasıl olur olur mu bılemedım. netten araştırıyorum ama duzgun cevap veren bı yerde yok fayanslar eskı beyaz fayanslardan ve cok sağlam yapıştırılmış duvara bunun ıcın fayansın uzerıne alcı tutsun dıye surulen bı malzeme yada bı sıva varmı acaba yada fayansın üzerine çentikler atsam aradanda bı kaç fayansı söksem saglıklı olur mu? fayans üzerine betopan yada alçı bloklardan vıdalamakta geçti aklımdan ama oda son çare tabı daha önce böyle bı uygulama yapan yada bılen var mı?
Yani yanlış yönlendirmiş olmayayım ama yapı marketlerde ince plakalar var istediğiniz gibi kesip akıllı vidalarla bu tarz fayansların ön tarafına takabiliyorsun. taktıktan sonra alçılama işi yaparsanız daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.

ıste onlar alcı bloklar en son care ondan yapıcam ama onu yapmadan başka bı yol varmı onu ogrenmek ıstıyorum..

Yapı marketlerde fayans üzerine alçı/seramik yapıştırıcısı (kalekim) gibi uygulanan malzeme var, mevcut fayansları çeltiklemeden direk alçı gibi uygulanıyor. Bir akrabamın banyosuna uyguladık, uygulamadan sonra üzerine kalekim sürüp yeni fayanslar yapıştırıldı, 3 senedir sorun çıkmadı.

savas abı cok t.ederım aradıgımda buydu :) duymustum boyle bı malzemeyı dıye hatrlıyorum ara ara ınternette bulamamıstım yarın bı kac yapı markete bakayım barı tekrardan t.ederım..

Fayansın üzerine yine fayans yapılacaksa basit işlem 2 fayans arasına dolgu malzemesi konup yapıştırılıyor ama normal duvar gibi olacaksa alçı blok daha mantıklı ;)

Acizane 40 yılı inşaatlarda geçmiş biri olarak en dogru çözüm Alçı sıva yerine Alçıpan levha monte etmektir..
Ek yerlerine özel bant uygulanır ve üzerine macunlanır ve üzerine herşey tatbik edilir..

merhaba

fayans seramik ve yaşam alanızndaki bu konuyla ilğili her soru ve bilmek istediğiniz için web sitemizi ziyaret edebilrisiniz tşkelr
.........

Moderatör tarafında düzenlendi:
hiçbir yoruma gerek yok,fayans üzerine alçı yapsanda olur ayrıca fayans yapıştırıcısıda var onuda kullanabilirsin ben dün fayans üzerine bir kısmı alçı ile bir kısmınıda beyaz çekomastik ile stropiyer tutturdum taş gibi oldu.

Teknik olarak yapışmasında bir engel yok ama bence hesaplanması gereken ağırlık var, eskisini kırmadan yapınca statik olunca binaya ek yük biner.

Geri