frene basınca direksiyondan gelen tıkırtı

mustafaozdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese merhaba.Geçen ay içinde 2013 1.4 140 hp astra as cosmo aldım.Arabamdan şuan memnunum ancak frene basıp bırakma anlarında direksiyondan tam frene dokunduğum ve sertçe bıraktığım anda tık tık diye vurma hissediyorum.İzmir Mercanlar servisisne giitm ve orda bakan usta direksiyon burçlarından yaptığını ama normal olduğunu söyledi.servisteki bir kaç aracı da aynı şekilde kontrol ettiğimde aynı sesin çok daha fazla geldiğini gördüm, demek oluyor ki km arttıkça ses daha da artıcak.Aynı sorunu yaşayan serviste sorunu çözmüş olan arkadaşım var mı yardımcı olursanız sevinirim

Ynt:

İlk defa böyle bir sorun duyuyorum. Aracım 17.000 km belki o yüzden farketmedim ama vardır bir çözümü

Ynt: frene basınca direksiyondan gelen tıkırtı

Normalmiymiş...?
Valka benim aractada oyle bi ses yok.

böyle bir şey hiç duymadım, ancak fren disklerindeki yamukluk fazla ise böyle bir ses direksiyon titremesi ile birlikte yapabilir.serviste fren disklerinizi kontrol ettirin, yamukluk var ise garantiden değişmesi gerekiyor..

Yetkili servise gittiğimde bana söylenen , o sesin direksiyon burçlarından geldiği ve normal olduğu ama normal bi ses olduğunu düşünmüyorum.Dediğim gibi servise bakıma gelmiş km si daha yüksek olan araçlara baktım benim bahsettiğim ses inanılmaz fazlaydı öyle olduğunu görünce daha fazla üstelemedim ama ileride burçlardaki boşluk arttacağından ses de artacaktır.bu arada aracım henüz 11.750 km de..

servise bakarsanız araba gaza basınca gidiyosa , frene basınca da duruyosa herşey normal:)

Geri