G Astra Vuruntu Sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan opel_@str@
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O

opel_@str@

Bilgi Girilmemiş
Selam,

Benim Astra'nın iki haftadır Motor Arıza Lambası yanıyordu. Bir arkadaş benzin yüzünden deyince, katkı maddeli benzinle bir süre kullandım ama lamba hiç sönmedi. En sonunda Tech 2'de Vuruntu Sensörü arızası gibi bir şey çıktı. Bu sensörün değişmesi gerekiyormuş. Acaba fiyatı nasıl bir bilen var mı? GM veya yan sanayi bakıcaz artık duruma göre.

motorda baska bı sorun olursa vuruntu sensörunu gösterır emın olun sorundan

95 veya 97 oktan aldığında ona göre vuruntu yapmaması için ayarlıyor arabayı. ama tam olarak nerede onu bilmiyorum

Bende de bir süre önce aynı vuruntu olmuştu. Arıza lambası da araç çalışmadan önce hiç sönmüyordu. Tech2 ile baktırmadım ama sanırsam benzinden kaynaklanıyor. Depodaki benzinden ve ondan sonraki yaklaşık 2 depo benzinden sonra araç düzeldi. Lamba söndü. Vuruntu geçti. Benim tavsiyem bir depo daha temiz olduğundan emin olduğunuz benzinle kullanın. Yine de arıza tespiti tam doğru yapıldıysa bir şey diyemem...

Bu konuyu güncellemek istedim. Yeni konu açmadan bu konu hakkında daha kapsamlı bilgisi olan arkadaşlar var mı?

nadir konuyu açsan şikayet ne?

nadir konuyu açsan şikayet ne?

Abim hem konuyu güncelleyeyim dedim hemde sorunumu şöyle söyleyim malum araç LPG li ara ara arıza lambası yanar sönüyor ama bazı zamanlar giderken bir den yanıyor ve aracın resmen gücü kesiliyor. Bir kaç kez makineye bağlattım bu sensörden arıza kaydı çıktı. Acep bu birden yanıp güç kaybına bu sensör neden olabilir mi? diye düşünmeye başladım. Ama her zaman yapmıyor bunu ara da sırada işte.

Ama arkadaşlar benim aracım da olan LPG sistemi klasik sistem benim araç tek nokta. Enjeksiyonlu değil. :(

Geri