Gaz alırken silkeleme arızası

wishoctober

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.muratekim.com
sevgili arkadaşlar,
2001 ASTRA G GL 16V arabamda zavolli lpg vardır. Ancak son zamanlarda özellikle lpg deyken aracım düşük devirden yüksek devir vermek için gaz verdiğimde çok silkelemeye başladı. Gazı yedikten sonra ise yüksek devirde kendini toparlıyor.
Benzindeyken çok az yapıyor , neredeyse hissetmiyorsunuz ancak lpg de oldukça çok hissediliyor.

Bujilleri değiştirdim, lpg filtresi değiştirdim ancak sanırım servise mecbur kalacağım.
aklınıza gelen birşey ya da tecrübe ettiğiniz buna benzer arıza varmıdır?

teşekkürler

lpg enjökterlerini temizletmeyi deneyin sitede bir arkadaş sorununu böyle çözmüştü. yaptırdıktan sonra izlenimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.

aynı sorun bende de olmustu benim tüpün markasıda atikerdi oguz006 nında dediği gibi enjektör ve filtre değişimi yaptılar fakat benim ki garantiliydi herhangi bi ücret ödemedim işçilik dısında sizde garanti kapsamında mı deil mi önce bi arastırın fazladan bi para vermeyin... atikerin enjektörleri ve hava filtresi 120 lira civarındaydı...

buji kablosu değişti mi.. gerçi kelin ilacı olsa kendi başına sürer benim araba da tekliyor. arabanın ilk sahibi süreklii düşük devirde ve sakin kullanmış motor kurum bağlamış olabilir diyorum. carbon clean tarzı bişey çare olur mu aceba bize...

sevgili arkadaşlar,
2001 ASTRA G GL 16V arabamda zavolli lpg vardır. Ancak son zamanlarda özellikle lpg deyken aracım düşük devirden yüksek devir vermek için gaz verdiğimde çok silkelemeye başladı. Gazı yedikten sonra ise yüksek devirde kendini toparlıyor.
Benzindeyken çok az yapıyor , neredeyse hissetmiyorsunuz ancak lpg de oldukça çok hissediliyor.

Bujilleri değiştirdim, lpg filtresi değiştirdim ancak sanırım servise mecbur kalacağım.
aklınıza gelen birşey ya da tecrübe ettiğiniz buna benzer arıza varmıdır?

teşekkürler

aynı sorun bendede vardı ama ben o şekilde kullanmaya devam ettim geçer diye sonuç bana 2 bin liraya yakın masraf açtı motor üst bloktan yanma odalarına su kaçırmış conta termostat egr valfi değişti ayrıca motor üst bloğu taşlandı 1 hafta serviste yattı 64 binde yarı rektefiye oldu korkutmak istemem ama bir an önce baktırın şuan korka korka lpg de kullanıyorum

Aynı sorunu ben de yaşadım. LPG de daha fazla sorun oluyorsa LPG sistemiyle de ilgili olabilir. Ama benzinde de aynı sorun varsa buji kablolarına bir baktırın derim. Bana 2 kez oldu birincisinde buji kabloları değişilince düzeldi ikincisinde bujiler değişilince düzeldi. Geçmiş olsun...

bobinlerde olabilir baktır bi

ateşleme bobini arızası var aracta bobini değiştirin sorun düzelicektir

Buji kablosu. Benzinde belirtmez ama lpg de silkeleme yapar, özellikle düşük devirde devir yükseltirken.

düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
birçok arkadaşımızın dediği gibi bujilere bağlanan bobin arızası çıktı, yenisini taktı sorun kalmadı ancak yaptırmadım, sizlere sormak istedim.
200 tl istediler normalmidir? opel parçacısı arkadaşımız varsa bi fiyat verebilir mi?
iyi akşamlar
kazasız, arızasız günler

Geri