Arkadaşlar, 2001 vectra b z16xe aracım forumlarda sık sık yazdığımdan anlayacağınız üzere, rölanti düşüp stop etmesi ile ilgili bayağı bir sıkıntım olduğunu yazmıştım, bosh car servisine gittim, ustam sağolsun bayağı bi ilgilendi, aracım tech2 cihazına bağlandı aracımda sadece zengin yakıt karışımı arızası dışında herhangi bir arıza ve arıza kodu vermedi, boğaz kelebeği sökülüp temizlendi ve adaptasyonu yapıldı, ustamın gösterdiği boğaz kelebeği gerçekten kirlenmişti ve ince bir yağ tabakası gibi kapağı sarmıştı, ustam bana bu görmüş olduğunuz kir tabakası bu boğaz kelebeğinin tam kapanmasını engellediğinden araç beyni bu kapağın sürekli açılıp kapanması ile ilgili sinyal gönderdiğinden bu arıza meydana gelmektedir dedi, ve komple temizleyerek yerine takdı, ve araçta şu anda herhangi bir sıkıntı yok, ustama sorduğum soru ise şu idi, eğer aynı sorun yine devam ederse ne yapmam gerekir dediğimde, yeni boğaz kelebeği ile değişmesi gerekir dedi. Sizin görüşleriniz nedir, yani boğaz kelebeğini yenisi ile değiştirsem bu sorunla acaba yine karşılaşırmıyım, malum bu boğaz kelebeği orjinali 500 tl civarında.