Geri Viteste Gıcırtı Sesi (Çözüldü)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sallierim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sallierim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba.Hafta içinde bir opel özel servisine gittim.kuzende 1.3 astra j var 2011.geri vitese atınca çok kötü bir ses çıkartıyordu.֖zel bir servis bulduk dışardan.ևözümü çok basitmiş.geri vitese atmadan önce 1.  vitese atın sonra geri vitese atın artık ses çıkmaz.Sorunu olanların işine yarayabileceğini düşündüm

Ynt: Geri Viteste Gıcırtı Sesi (Çözüldü)

sallierim link' Alıntı:
Merhaba.Hafta içinde bir opel özel servisine gittim.kuzende 1.3 astra j var 2011.geri vitese atınca çok kötü bir ses çıkartıyordu.֖zel bir servis bulduk dışardan.ևözümü çok basitmiş.geri vitese atmadan önce 1.  vitese atın sonra geri vitese atın artık ses çıkmaz.Sorunu olanların işine yarayabileceğini düşündüm

Müdahale doğru kardeşim aynısını bende yapıyorum sıfır ses ama neden bu sekılde olmadıgınıda bılmıyorum :) :)

böyle birsey yok ya sacmalık degilmi geri vitese atacagım diye önce 1.vitese atacagım sonra geriye atacagım ilk defa böyle birsey duydum bende öyle ses falan cok şükür

biz denedik oldu.geri vitesi ses yapan corsada da denedik onda da oldu.mantığıni tam olarak bilmiyorum ama bu iğrenç sesin giderilmesinin yolu bu

ևok ilginç bir şekilde 1.4T için kronik sayılabilecek tüm sorunlar aracımda olmasına rağmen bu problem bende yok.  ::)

Daha bugüne kadar ne geri vitese geçmeme problemi, nede herhangi bir ses sıkıntısı yaşadım.  special_prayer

sallierim link' Alıntı:
biz denedik oldu.geri vitesi ses yapan corsada da denedik onda da oldu.mantığıni tam olarak bilmiyorum ama bu iğrenç sesin giderilmesinin yolu bu
inananın cok şaşırdım  ???

servise sorduğumdada bana öyle demişti, önce 1 e al sonra geri vitese tak demişti, neden öyle bişey yapimki okadar para veriyorum bu araca şahine mi biniyoruz dedim..
servisin çözümü çok komiğime gitmişti doğrusu.. 31agryyy servis bana test sürüşü yaptığımız araçlarda da bu böyle demişlerdi, sesin nedeni bu araçlardaki büyük spor dişlilerinden kaynaklanıyormuş..

valla bu işin tek çözümü o gibi görünüyor.benzinli araçlarda pek yok ama dizel araçların hemen hemen hepsinde var.araca zarar da veriyor dedi usta.önce 1 sonra R

Eski Grande Punto'mda da vardı. Hemde gıcırtısı mahalleyi ayağa kaldırırdı. Servise ne zaman sorsam "abi önce 3'e tak sonra anaryaya al" diye cevap veriyorlardı. Gittim özel serviste baskı balatayı değiştirttim sesi kesildi.

Evet ben de yıllardır öyle kullanıyorum. Önce 3'e takıp sonra geri vitese takıyorum. (3 daha rahat, deneyin göreceksiniz) Elim alıştı, hangi araca bindem aynı şeyi yapıyorum ve bu ses gelmiyor.

Mantığı kabaca: Araç durduğu an şanzıman dişlisi eş zamanlı olarak durmaz, bir müddet daha dönmeye devam eder. Hemen geri vitese takılmak istendiğinde ses çıkmasının sesi de budur, geri vitese takmadan önce 1'e veya 3'e takılınca bu dönme son bulur ve dişli durduğu için ses çıkmaz.

Geri