Göstergeler kafayı yedi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tonyhawk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

tonyhawk

Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabamı ilk çalıştırdıgımda hiç bir sorun yoktu gayet herşey normaldi fakat arabayı stop edip 15 dakkika sonra çalıştırdıgımda kendılıgınden durduk yere park yardım asıstanı aızası,airbag arızası, tc lambası, hırsızlıga karsı koruma menude belırdı ve ayrıca hararet ve benzın gostergesı calısmadı .arabayı kapatıp acmama ragmen aynıydı sonra akü kutup basını sokup taktım düzeldi    soruu  ben bir anlam veremedım bayram sonu neden hata  verdıgını ogrenmek ıcın servıse goturecegım.bakalım hayırlısı ne cıkacak merak edıyorum.daha once bu deneyımı yasayan varmı  questionnn

Ynt: Göstergeler kafayı yedi

Bende olmadı hiç ama son 10-15 yıldır bu gibi durumlara akü kutup başı sökülüp takılması öneriliyor, bir ara C 200 K aracımızda da oluyordu sebepsiz yere..

Elektronik parçalar sürekli voltaj halinde şişme yapıyor bilgisayar gibi reset atmak gerekir ama araçlarda bu gibi durum olmaması gerekir.

Bu arada araclarımızda kaç tane beyin var 5 diye duydum ama bunlardan 1 taneside muhtemelen göstergedir.

Geçen serviste benzer bir konuyu tartışrken usta "aracın kontağı kapalıyken bile bilgisayarında bilgi aktarımı devam ediyor" demişti.

Aslında araçlarda arada akü bağlantısını söküp takmak faydalı olabilir, eski bir köşe yazısında Onno usta tavsiye etmişti hatta..

hüseyintekin link' Alıntı:
Elektronik parçalar sürekli voltaj halinde şişme yapıyor bilgisayar gibi reset atmak gerekir ama araçlarda bu gibi durum olmaması gerekir.

Bu arada araclarımızda kaç tane beyin var 5 diye duydum ama bunlardan 1 taneside muhtemelen göstergedir.
bencede haklısınız bilgiler arka tarafta şişme yapıyor olabılır.opel asıstan ıle konustugumda onlarda öyle söyledıler ve bayram sonu arkada biriken hata raporlarını sıldırmem gerekırmıs ara sıra servıse yolumuz dusdugunde sıldırmekte fayda var

bayramın 4 gunu opıse gıttım hata raporunu sıldırmek için  ama anlamsız sekılde arabada hata raporu olusmamıs demekkı arada sırada kutup basını sokup resetlemek gereklı

aynı problemi ben de yaşamıştım. problemin kaynağı olarak hatalı üretim akü çıkmıştı.Akü yenisiyle değişince bir daha tekrarlamadı.

Geri