Hangi Aracı Alayım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vvasp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vvasp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar ;
Daha öncede arabanın yakıtı nasıl diye konu acmıstım astra h enjoy var 2005 model ve 3,73 iken benzin şehir dısında 26 kurus yakıyor herkes dizele gec diyor bende niyeti bozdum gececeğim
Arabanın piyasası 23-24.000 üste para vermeden hangi arac alayım
Aklımda 307 sw var 2005 model tam dolu bi arac sizce nasıl ?
Yada ne alayım (corsa haricinde) yorumlarınızı alabilirmiyim şimdiden tesekkür ederim
herkese iyi günler

Opel den sonra pejo bence binilecek araba değil. Nasıl kullanırsınız bilmem ama Opel in yol tutuşuna virajlardaki rahatlığına alıştıktan sonra yumuşak süspansiyonlu bi pejo sizi üzecektir. Bence gene bi Opel düşünün, Vectra alırsanız (sedan) bagaj hacmi olarak rahat edersiniz. Astra hatchback ten sonra sedan vectra nın bagaj hacmi size sw araba gibi gelecektir. KEndi aracım vectra 2 lt motorlu, son zamlardan sonra LPG de şehir içi 25 kuruş, şehir dışı 20 kuruş yakıyor. Ama ben biraz devirli kullanmayı seviyorum. 1,6 larda aynı yakıyormuş kullanan yakın arkadaşım var.
LPG patlayacak korkunuz varsa bilemem ama hem seri olsun hem az yaksın derseniz lpg li vectra tavsiye ederim. vectra yı satmanızda çok kolay. Diğer yandan sw herhangi bi aracı satmak için aylarca beklemeniz gerekebilir.

NOT: Dizelle ilgili ne diyorlar bilmem, benim görüşüm bu mazot fiyatıyla şu anda şehir içi 20 kuruştan az yakan büyük kasa zor bulursunuz. Bakıma girincede binek dizellerin parçaları sizi çok üzer. 6000 TL tamir masrafı yüzünden arabayı serviste bırakan çok gördüm.

Son düzenleme:
307 sw donanım olarak çok iyi panaromik cam tavana kadar herşey var ama satarken sizi çok üzer
307 gibi bir araç düşünüyorsanız hb modeline bakın bundan 3 ay kadar önce olsaydı biz 307 1.6 hdi look mpdelini satmıştık hatasız 90.000 km de idi 22.000 tl ye vermiştik
bu aracın konforu iyidir ama arka amortisörlerinden mekanik ses gelen bir araçtı
sıralama olarak opel astra 1.3 focus 1.6 dizel sonra pejo olmalı

bakımları düzzenli olan dizel araçlar sorun çıkarmaz hatta dizel motorların benzinli motorlardan daha uzun ömürlü ve dayanklı bilinir

Son düzenleme:
Arkadaşım pejodan uzak dur yakma kendini bin pişman olursun hoca bir arkadaş tüm uyarılarıma rağmen pejo aldı 2005 model 60 binde ve emin ol 3 ayda bir elektronik sorun yaşıyor elektroniği sizi deli eder ve o hoca arkadaşım şuan alıcı arıyor ama nerde kimse kolay kolay yanaşmıyor sakın sakın diyorum ve opelden sonra alışamazsında opeli arar durusun sw arac satarken isiz cok üzer markası modeli önmeli değil satışı ağırdır
eğer tekrardan astra almayacaksanız en mantıklısı focus olacaktır opel ile hemen hemen aynı konforu bulursunuz ve yol tutuşta zaten süper konforda öyle sizi üzmez ikinci elide iyidir

focuslara da bakabilirsiniz.lpg daha mantıklı bence aracınızın kondisyonuna güveniyorsanız...

Taktır bir lpg dizelden daha ucuza gezersin.. Hem arabanda cok guzel bı araba konfor performans guvenlık hepsı var.. O fiyata alacagın dızelde suankı astranda olan özellıkleri bulmam bence ımkansız.. He 24 bin degılde 26-27bın cıkarabılsen astra 1.3 cdti al derim.. Hem yakıt gayet uygun hemde donanım olarak guzel bı araba.

Eğer aracınızı satmadıysanız bencede Lpg taktırmak en iyisi. Yok arabanızdan memnun değisleniz bilemem tabii. Ben Corsa C kullanıyorum Lpg taktırdım iki sene kadar oluyor ve çok memnunum.

Ahmet Altınçubuk

Şu noktada lpg diyen arkadaşlara katılıyorum.

2 .EL dizel kapalı kutu.

İçi süprizler ve olası masraflar ile dolu.

Geri