Hangisi uzun ömürlü : küçük motormu, büyük motormu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HANGİ MOTOR DAHA UZUNU ÖMÜRLÜDÜR.

• 1.1 CC

Oy: 0 0.0%
  • 1.2 CC

Oy: 1 1.3%
  • 1.3 CC

Oy: 7 9.2%
  • 1.4 CC

Oy: 4 5.3%
  • 1.5 CC

Oy: 0 0.0%
  • 1.6 CC

Oy: 21 27.6%
  • 1.7 CC

Oy: 1 1.3%
  • 2.00 CC

Oy: 13 17.1%
  • 2.00 CC ve Üzeri

Oy: 31 40.8%

• Kullanılan toplam oy
    76

dgnzcn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar araç motor hacmi seçenekleri içinde küçük motormu daha uzun ömürlüdür yoksa büyük motormu?

Üzerine yük bindiği için düşük haçim li motorlar erken yıptanıyor diye biliyorum. yüksek hacimdeki motorlar hiç şüphesiz daha rahat çalışır ancak yüksek tüketimi ve vergileri yüzünden tüm dünyada tutulmayan motor tipidir dolayısı ile argesi biraz zayıf olabilir düşüncesindeyim. bana kalırsa tadınca kararınca 2.0 atmosferik en uzun ömürlü motor gurubudur gibime geliyor.

önemli olan motor büyüklüğü değil, öncelikle hangi malzemeden üretildiği sonrada sıkıştırma oranının ne olduğudur. hepsinin aynı kalite malzemeden yapıldığını ve aynı sıkıştırma oranlarına sahip olduğunu düşünürsek pek fark olmaz ancak hepsi yine aynı malzeme olsun sıkıştırma oranı en küçük olan en uzun ömürlü olur. örnek olarak 1,2lt motordan 100hp alıyorlar ve aynı malzemeden yapılmış olan 1,6lt'den de 100hp alıyorlar. sizce hangisi daha uzun süre dayanır. tabiki daha az hırpalanan.

ben cevap olarak en büyük motor hacmini seçiyorum ama aynı malzeme kalitesini göz önünde bulundurarak.

çok tecrübeli biri sürücü değilim ama eski araçlardan günümüze kadar gelen yada gelmeyi bi şekilde başarmış araçların coğu yüksek cc li ve güçlü araçlardır..burdan cıkarak ben 2,0 cc dedim..

Son düzenleme:
küçük hacimli motorlar çoğu zaman performansları yetersiz kaldığından çok zorlanır ve sıkıştırılır..

1950 lerden 60 lılardan 70 lilerden bu güne gelmiş kaç küçük hacimli araba var o zamanlarda ufak hacimli araçlar vardı kaçı geldi bu günlere ama amerikanların hepsi yollarda tıkır tıkır ilk günkü gibi gidiyor..

küçük hacimli motorlar çoğu zaman performansları yetersiz kaldığından çok zorlanır ve sıkıştırılır..

1950 lerden 60 lılardan 70 lilerden bu güne gelmiş kaç küçük hacimli araba var o zamanlarda ufak hacimli araçlar vardı kaçı geldi bu günlere ama amerikanların hepsi yollarda tıkır tıkır ilk günkü gibi gidiyor..

kesinlikle katılıyorum 1.2 aracım sürekli yüksek devirlere cıkmak zorunda kalıosun ne kadar sıkıştırmıyım desende illakı oluyor buda aşınmayı yıpramayı arttırıyor tabiki ve motorun ömrü kısalıyor

Üzerine yük bindiği için düşük haçim li motorlar erken yıptanıyor diye biliyorum. yüksek hacimdeki motorlar hiç şüphesiz daha rahat çalışır ancak yüksek tüketimi ve vergileri yüzünden tüm dünyada tutulmayan motor tipidir dolayısı ile argesi biraz zayıf olabilir düşüncesindeyim. bana kalırsa tadınca kararınca 2.0 atmosferik en uzun ömürlü motor gurubudur gibime geliyor.

yinede tüm dünyada tutulmayan demiyelim. benim bildiğim amerika hariç. adamlar güçlü arabalara biniyorlar. hatta üretici firmalardan düşük motorlu araçları almıyorlar.

hatta fort connect ler amerikada baya tuttu şuan. ilk piyasaya girerken forttan açıklama elmişti buyuk motoru bu kasaya nasıl sığdırırız falan diyorlardı. bildiğim connectler 1.9 ama abd ye girememişti.

bencede 2.0 2.5 motorlar daha uzun ömürlüdür.

abd'de en küçük hacimli motor 2lt. zaten daha küçük olanıyla alay konusu oluyorsunuz...:)

Düzgün ve bakımlı olan her motor daha uzun ömürlüdür.
2 lt ve üzeri hacimli motorlara binen hemen hemen herkez sürekli yüksek devir kullandığından bence yüksek hacimli motorlar daha kısa ömürlü.

Örn: Piyasadaki Vectra 2.0 çoğu motor yaptırmış daha 150-200.000 km deyken.

Küçük motorlar hakkında ülkemizdeki fikirler maalesef ön yargıdır.Araçlar belli amaçlara göre yapılırlar ve her araçtan beklenti farklıdır.2000 cc araçla 1000 cc motorun ömür açısından bir farkı yoktur.2.0 motoru söküp yerine 1.0 takarsanız o zaman ömründen yersiniz ama bakımları zamanında yapıldıgında, gerektiği gibi kullanıldığında bütün motorlar uzun ömürlü olacaktır.

Geri