Hava filtresi ile ilgili tum gercekler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan weSti555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

weSti555

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Ağu 2006
Mesajlar
3,804
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Dunyanın en iyi filtre uretici Green air filters
0.50 micron a kadar toz tutma kapasitesi
%10-20 arası daimi fazla hava akımı
100.000 km garanti

http://www.greenfilterusa.com/


SADECE TEMİZ HAVA MI?

İçten patlarlı motor basit bir aygıttır; Basit bir hava pompasından çok farklı sayılmaz ve bir aygıtın basit oluşu, o aygıtın veriminin arttırılamaması demek değildir.

Örnek olarak filtrelerini düşünün, görünürde çok basit bir işlevleri vardır; motora ulaşmadan önce havayı temizlemek. Eğer bu doğru ise, neden bazı motorlar, özellikle çok maliyetli yarış motorları filtresiz kullanılmaktadır?

Cevap; maksimum hava akımı. Bir motorun çıkış gücü, yakıt miktarı kumanda sisteminin her devirde hava/yakıt oranını doğru ayarlayabildiği varsayılır ise, herhangi bir devirde emebildiği hava hacmi ile doğru orantılıdır. Hava giriş sistemindeki minimum bir kısıtlama, motorun optimal gücünün düşmesine sebep olur. Hele fazla ortamlarda, havanın tozdan arıtılması gibi basit görünen bir melodi bile göründüğünden çok daha karmaşık bir senfoniye dönüşür.

Optimum, kısıtlanmamış hava akımının sağlanması, havanın bir fitre elemanından geçmesi söz konusu olduğunda ciddi bir problemdir. Filtre malzemesi ve ortamı çok yoğun olduğu için, bilinen kağıt filtreleri hava akışında önemli direnç yaratırlar. Akım direnci arttıkça performans düşüşü de artar.

Standart uygulamalarda kuru kağıt hava filtrelerinin kullanılma nedeni, verimlerinden çok ucuz ve sarf malzemesi olmalarıdır. Fiyatları gözardı edildiğinde bile, kağıt hava filtrelerinin uymaları gereken önemli özellikleri vardır. Etkili filtrasyon yapabilmeleri için, kağıt fiberleri, hava geçişine izin verecek kadar büyük, istenmeyen toz taneciklerini tutacak kadar küçük deliklere olanak tanıyacak ölçüde mümkün mertebe sıkıştırılmış olmalıdır. Bu filtrelerin önemli bir tasarım kısıtlamaları vardır. Ortamdaki nem ve yağ buharı, filtre elemanının şişerek genleşmesine ve iri toz partiküllerinin bu deliklere yerleşerek hava geçişini kısıtlayacağı, hele fazla tozlu ortamlarda tıkanmaların artışı söz konusu olacağı için, performans ve yakıt ekonomisi kısaca motor verimini çok ciddi boyutlarda azaltacaktır.

Bu önemli probleme çözüm üretmek amacı ile araştırma yapan mühendisler, hava filtresi yapısına reform niteliği taşıyan bir çözüm geliştirmişler ve filtre elemanı olarak, iki sıra ince tel örgü yapı arasına doğru yönde yerleştirilmiş, belirli dokuma özelliklerine sahip, filtrasyon özelliklerini arttırmak amacı ile yeterli miktarda yağ emdirilmiş özel üretilmiş pamuk dokuma tabakalardan oluşan harika bir yapı oluşturmuşlardır. Bu tasarım, kağıt filtrelere oranla hava akımını çok daha az kısıtladığı için performans ve yakıt ekonomisi anlamında büyük kazançlar getirmektedir. Yapıdaki tel örgünün, yeterli metrekareyi sağlayan iskelet yapıyı oluşturmanın yanısıra, hava akışı esnasında oluşan statik elektrik yükünün de, özellikle iri toz partiküllerini üzerine çekerek, hava akışının tıkanma yolu ile kısıtlanmasını geciktirmek gibi bir görevi daha vardır. Bu çözüm, kağıt hava filtrelerinin, yaşamakta olduğumuz ileri teknoloji çağında devrini tamalamasına neden olmaktadır.

Piyasada yeşil rengi ile diğer tüm markalardan kolayca ayrılabilen “GREEN” performans hava filtreleri, üretimde kullanılan teknoloji yoğun metodları sayesinde kısa sürede rakiplerinin önüne geçerek, sadece dünya ralli şampiyonasında en önemli 5 takımın tercihi olmuştur. Üretim teknolojisi pahalı olmasına rağmen bu çabayı başarılı kılacak teknik kazanımlara ulaşmıştır. Daha açık bir deyişle Green filtrenin her santimetrekaresi düşünüldüğünde filtrasyon özelliklerinden fedakarlık etmeden, kağıt filtrelere göre ortalama %50 fazla hava geçirgenliği sağlamaktadır.

Günümüzde bir çok işletme tarafından benzinli, diesel ve hatta gazlı araçlara uygulanan bu çarpıcı buluşun, değişik kalite ve tipleri bulunmaktadır. Uygulama tarzı itibari ile “Kutu içi” ve “Direkt” olarak iki ana şekilde temin edilebilen ve dilimize ?Koton Hava Filtresi? adı ile yerleşen bu güncel fakat henüz çok ta yaygın olmayan ürün, uygulanmak istendiğinde mutlaka gerçek bir uzmana danışılarak seçilmelidir. Yanlış uygulamalar ve özel pamuk dokuma yerine yara pamuğu gibi ne olduğu belirsiz bir maddeden üretilmiş, yer yer boşluklar yani hiç filtrasyon yapamayan bölgeleri bulunan kalitesiz ürünlerin faydadan çok zarar nedeni olabilecekleri gözardı edilmemelidir.

Doğru bakım malzemeleri kullanıldığında defalarca temizlenerek yıllarca kullanılması mümkün olan Koton Hava Filtreleri, uygulandığı motorun kapasitesi ve durumu ile doğru orantılı güç ve tork (çevirme momenti) artışı sağlar. Kutu içi filtre uygulaması, direkt uygulamaya oranla biraz daha az verim artışına sebep olsa bile özellikle Green Koton Hava Filtresi, kutu içi uygulamalarda, standart ölçüden ortalama 500 devir aşşağıda ortalama %4-6 tork artışı sağlayarak aracın nerede ise bir vites yüksek kullanılmasına ve azımsanmayacak bir yakıt tasarrufuna neden olabilmektedir.

Milli ekonomiye, yakıt tasarrufu ile önemli bir katkıda bulunan Koton Hava Filtreleri, sürücüye sağladığı sürüş keyfi ile de bir kez kullananları vazgeçemeyecekleri bir ürün olma sıfatını her geçen an yaygınlaştırmaktadır.


KAYNAK:

BU YAZI ISIK ONAL TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR.KENDISI IBS MOTORSPORTS ANKARA SAHIBI VE MAKINA MUHENDISIDIR.GREEN HAVA FILTRELERI KONUSUNDA IHTISAS YAPMISTIR.
 
rica ederim arkadaslar nidemek
 
eline saglik gercekten mantikli ve guzel bilgi alisverisi oluyor....kolay gelsin..:)
 
Westi Tesekkurler
Bu Yararli Bilgileri Bizlen Paylastigin Icin
 
Astra 1.7CDTI' Alıntı:
hava filtrenizi sık sık temizleyin ki nal toplamayasunuz

:confused: :confused: :confused:
 
Geri
Üst